2008-11-07 18:39:21• hírek • Szatmár.ro

Mikroszkópon át

Láng Eszter korondi számazású Magyaroszágon élő festőművész. A hónap végéig tekinthetők meg alkotásai a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban. A tárlat megnyitójára pénteken délután került sor.

A mintegy huszonegy festmény rendkívüli élményt nyújt a szemlélőnek. Az absztrakt formák, különleges színek egy belső világba kalauzolják az embert. Általuk mikroszkópon át látjuk a világot, a művész így mutatja be az univezumot, mely állandó átalakulásban van. Láng Eszter grafikával és fotózással is foglalkozik, illetve verseket ír. Munkáin érződnek ezek hatásai is. Egy-egy képe az emlékezést jeleníti meg - hangzott el a pénteki kiállításmegnyitón, melyen Erdős Judit mutatta be a tárlatot.

A rövid megnyitón maga a művész, Láng Eszter is szólt az egybegyültekhez.

Elmondta, nagyon örül, hogy a szatmári közönségnek is bemutathatja munkáit és reméli, hogy a szemlélők a munkái mélyére tudnak majd hatolni, melyek teljes mértékben az ő saját világát tükrözik.

Láng Eszter Korondon született 1948-ban. A debreceni egyetemen szerzett diplomát. Festészetet és grafikai alapokat Torok Sándortól tanult. 1997-től rendszeres résztvevője országos és nemzetközi képzőművészeti tárlatoknak és művésztelepeknek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: