2007-08-17 12:21:39• hírek • István Löchli

A Nokia kicseréli hibás akkumulátorait

 Túlhevülnek a Nokia akkumulátorok, ezért a cég bejelentette 46 millió darabot, kicserélnek.

Túlhevülnek a Nokia mobiltelefonok akkumulátorai, ezért a cég úgy döntött, mintegy 46 millió akkumulátort kicserélnek, melynek költségeit a cég vállalja. Jelenleg a világon 100 esetről tudni, mikor Nokia akkumulátor robbant fel, de szerencsére senkinek nem okozott komolyabb sérülést.

A Nokia akkumulátorokat a Matsushita Electric Industries gyártotta, 2005 decembere és 2006 novembere között. A vizsgálatok szerint az érintett akkumulátorok a töltés következtében felhevülnek, és rövidzárlatot okoznak, mely következtében akár fel is robbanhatnak. A Matsushita Electric nem széria, hanem gyártási hibának nevezte az esetet, ezért hajlandóak tárgyalni a Nokiával, a csere költségeiről.

Bár az említett periódusban a Matsushita által gyártott BL-5C akkumulátorokkal kapcsolatos esetek nagyon ritkák, a fogyasztók a BL-5C akkumulátorokra cserét igényelhetnek. Fontos tudni, hogy a BL-5C akkumulátort nem használják az összes Nokia termékben, és a BL-5C akkumulátoroknak csak egy része érintett.

Hogyan azonosítható a Matsushita által az említett periódusban gyártott BL-5C akkumulátor?
Nokia akkumulátor esetén a "Nokia" és a "BL-5C" felirat az akkumulátor elején látható. A hátoldalon, a termék tetején látható a Nokia felirat, az alján található a 26 karakterből álló akkumulátor azonosítószám. Amennyiben a vizsgált akkumulátor azonosítója nem 26 karakterből áll, úgy az az akkumulátor nem érintett tehát nem áll fenn a túlmelegedés esélye. Amennyiben valaki meg szeretné tudni, hogy akkumulátora a hibás szériához tartozik,  el kell látogasson a www.nokia.com/batteryreplacement weboldalra és az említett 26 jegyű számsort be kell üsse, és másodperceken belül információt kap akkumulátoráról.

Amennyiben a hibás szériába tartozik, regisztrálnia kell a honlapon, majd DHL közvetítéssel kap egy borítékot, amiben a használt akkumulátort visszaküldi a Nokiának, de a hibás akkumulátor átadásakor azonnal újat kap a felhasználó.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: