2011-04-20 14:24:30• hírek • Szatmár.ro

Zajlanak a húsvéti ellenőrzések

Kezdetét vette a húsvéti fogyasztóvédelmi ellenőrzési tevékenység a megyében - jelentette be sajtótájékoztatóján Valentin Breban, a megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője.

Húsvét előtt és az ünnep alatt minden évben fokozott ellenőrzéseket végez a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal a lakosság érdekében.

Ugyan még alig pár napja akcióznak a felügyelők a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal és a rendőrség embereivel, máris több lejárt szavatosságú árura bukkantak, több boltban pedig azt tapasztalták, hogy helytelenül tájékoztatják a vásárlókat.
Két szatmári bolt és egy áruházlánc megyeközpontbeli üzletének szórólapján például akciókat hirdettek, de nem tüntették fel például azt, hogy az illető árucikk azt megelőzően mennyibe került, illetve mennyivel szállították le a vevőcsábító árat. Mindhárom üzlet 3-3000 lejes büntetést kapott.

Vidéken több lejárt szavatosságú árut is találtak: egy udvari bolt például 2-3 éve lejárt tojásfestéket akart a vevőkre rásózni, egy túrterebesi üzletben pedig 75 romlott tojást árusítottak. Ezek a kisüzletek sem úszták meg: előbbi 500 lejes, utóbbi pedig 1000 lejes pénzbírságot kapott.

A fogyasztóvédelmiek a napokban tovább folytatják ellenőrzéseiket, amennyiben pedig a vásárlók szabálytalanságot tapasztalnának, jelezhetik azt  a 0261-736-243-as telefonszámon az ügyeletes felügyelőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: