2014-07-25 11:57:12• hírek • Szatmár.ro

Mikor hanyagoljuk a szőrtelenítést?

Itt a nyár, ami magával hozza minden nő számára az általános „testfelújítási munkálatokat": fogyókúra, frizuraváltás, bőrápolás, alaposabb szőrtelenítés stb.

A szőrtelenítés a legtöbb nőnek nagy vesződséggel jár és sok fájdalmat okoz. Az sem mindegy mikor szőrtelenítünk. Menstruáció előtt ugyanis a hormonális aktivitás jóval intenzívebb, ez a jelenség pedig egy sor változást idéz elő a szervezetben ezáltal pedig a bőr szerkezetében és érzékenységét illetően is.

Egy szabályos 28 napos ciklus esetén a kozmetikusok azt javasolják, hogy a nők fokozottabb figyelmet szenteljenek bőrüknek, leginkább a 21-ik napon. Annak ellenére, hogy a nők, ciklust megelőző érzékenységét a kozmetikusok többsége nem veszi figyelembe, saját igényeinket és fájdalomküszöbünket figyelembe véve ezen a napon ne szőrtelenítsünk, ehelyett fordítsunk nagyobb gondot bőrünk ápolására. Szerencsére a szépségszalonok többségében az érzékeny bőrűeknél epilálás előtt speciális bőrnyugtató és hidratáló pakolásokat vagy krémeket alkalmaznak.

Az epilálást a menstruáció ideje alatt lehetőleg mellőzni kell, mivel a szervezetben zajló hormonális folyamatok miatt jelentősen megnő az érzékenység és csökken a fájdalomküszöb is. Az eredményesebb szőrtelenítés érdekében, a szakértők az epilálás előtti zuhanyzáskor bőrradír, valamint dörzskesztyű használatát ajánlják. Ennek hatására a szőrszálak könnyen kilazulnak, nem maradnak a bőr alatt és egyszerűbben eltávolíthatjuk őket, ráadásul jelentősen csökkentjük a benőtt szőrszálakkal való bíbelődés maceráját is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: