2011-01-03 10:30:32• hírek • M. T. R.

Mikor és kikkel folytatódik az újraaszfaltozás?

A Gencsi utat tavaly vonták be
A Gencsi utat tavaly vonták be

Jó pár centinyi bitumenaszfalt burkolattal vontak be tavaly néhány nagykárolyi utcát. A munkálatok az önkormányzat azon projektjébe illeszkednek, amely révén összesen 16 kilométernyi úttest újraaszfaltozást végezteti el a helyhatóság. A megvalósítást két szakaszban kell elvégeznie a közbeszerzési eljárást megnyert szilágyperecseni Drum Construct Kft.-nek. Az első etapba foglalt munkálatokat tavaly valósították meg, míg a második fázisba soroltakat idén végzik el.

Nehézségei akadtak a helyhatóságnak a céggel. A kivitelező vállalkozás ugyanis rendre nem tartja az ütemtervet, s így el is húzódtak a munkálatok. A perecseni cég nem fejezte be teljesen az első szakaszba foglaltakat sem. Amint ismeretes, a Szatmárnémeti felől Nagyvárad felé tartó út egy részén (a vasúttól a városkijáratig), a Petőfi Sándor (az egykori Nagy) utcán, a Gencsi úton (mai neve: Calea Armatei Române), valamint a Kaplonyi úton sikerült az új aszfaltréteget lefektetni. A szintén tavalyra beígért Május 1 és Gheorghe Coposu utcák újraaszfaltozása idénre maradt.

A késlekedésre az a magyarázat, hogy az önkormányzat csak késve fizethet. A cég pedig nyilván elsősorban azokat a munkálatokat végzi el, amelyek után a bérét rögvest megkapja. Ellenben a szerződésben rögzítették az, hogy a helyhatóságnak öt éven belül kell megtérítenie a munkálatok árát. A késedelem miatt felmerült az is, hogy szerződést bont az önkormányzat a vállalkozással. Kovács Jenő polgármester kérdésünkre elmondta, mindez attól függ, hogy a pénzügyminisztérium mikor hagyja jóvá az útfelújításra felvett kölcsönt. Ugyanis e célból egy 5,2 millió lejes hitelre hirdetett közbeszerzési eljárást az önkormányzat.

A versenytárgyalásra a Román Kereskedelmi Bank és a CEC Bank jelentkezett, s az utóbbi adta a kedvezőbb ajánlatott, így azzal a pénzintézettel írna alá 10 éves lefutású szerződést a városvezetőség. Mindehhez persze kell a szakminisztérium jóváhagyása. Mindenképpen pozitívnak kell lennie a tárca döntésének, hiszen az önkormányzat hitelei a megengedett szint alatt vannak. A polgármester szerint ezzel együtt valószínűleg nem kapja meg a helyhatóság a teljes keretet még idén, hanem csak kicsi részben. Ezért megkeresik a perecseni céget, s ha az elvállalja, hogy a munkálatok árának csak a tíz-húsz százalékát kapja meg idén, jövőre pedig a teljes összeget, de az újraaszfaltozást még idén elvégzi, akkor természetesen nem bontják fel a szerződést. Márcsak azért sem, mert a munka minőségével elégedett az önkormányzat.

Kovács Jenő hírportálunknak jellemezte a kivitelezés milyenségét: „Meg vagyok elégedve a munkájuk minőségével. A sok rossz munkát végző utas cég között ez a legjobb!" Ugyanakkor a munkálatokra kiírt közbeszerzési eljáráson messze ez a vállalkozás adta a legkedvezőbb árajánlatot. Amennyiben mégsem tudnak megegyezni a perecseni vállalkozással, akkor új pályázatot ír ki az önkormányzat.


A munka minősége elfogadható
A munka minősége elfogadható


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: