2018-12-02 13:39:23• hírek • Közlemény

Mikolának nem mindegy – XII. Bibliaismereti Vetélkedő

Sola scriptura – Egyedül a Szentírás – üzeni a reformáció egyik alapelve, melyet néhány gyülekezet ifjúsági közössége komolyan is vett, hiszen nem keveset kellett forgassák a Bibliát azért, hogy felkészülve érkezzenek az egyházmegyei bibliaismereti vetélkedőre.

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Szatmári Református Egyházmegyében ezt a vetélkedőt, melyet eddig háromszor Szatmár-Kültelek, egyszer Erdőd és az utóbbi hét alkalommal, mondhatni „ősidők óta” Mikola csapata nyert, és ez alkalommal is az utóbbi tűnt ránézésre is a legesélyesebbnek, hiszen érettebb és tapasztaltabb ifjak érkeztetek onnan.

 

Szombaton délelőtt 10 órakor, a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntötte a megjelenteket, majd Csatári Leila a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet másodéves hallgatója hirdette az Igét a Biblia első verse alapján: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.” (1Móz 1,1) Az igehirdető az Úr tervéről beszélt elmondva, hogy Isten gyönyörködik gyermekeiben, ha ezt megérzi az ember, ő is gyönyörködik az Úrban, rendeléseiben, törvényében, igéjében. Ezzel a több mint érzéssel gazdagodhattak azok, akik felszültek a bibliaismereti vetélkedőre.

 

Az ifjak mintegy 60 részt kellett megtanuljanak a Bibliából, pontosabban Mózes Öt Könyvéből. Két részre oszlott a vetélkedő, egyéni és csapatversenyre. Az egyéni részben az általuk kiválasztott rész alapján egy saját üzenetet kellett megfogalmazzanak, a maguk nyelvén és minden ifjúnak ez szépen és ügyesen sikerült is. Közülük a legkiemelkedőbb fogalmazást Szabó Rita kisbábonyi ifjú írta, a második helyen Kállai Anna Lídia mikolai-, a harmadik helyen pedig Varga Tifanni Szatmár-szigetlankai ifjú végzett.

 

A csapatversenyt, immár zsinórban nyolcadik alkalommal Mikola, idén is megérdemelten nyerte. Nekik nem nyolc, ezért a nyolcadik győzelem. A második helyen Szigetlanka leánycsapata, a harmadikon Kisbábony ificsapata, a dobogóról épphogy lecsúszva pedig Szigetlanka fiúcsapata végzett. A tételeket összeállították és értékelték: Székely Tünde és Lázár Eszter vallástanárnők. Jelen voltak még Higyed István és Gáti Tibor lelkipásztorok.

 

Mindegyik résztvevő ajándékkal, pólóval, bögrével és más ajándékkal tért haza, de annál sokkal többel gazdagodott. Egyrészt olyan igeverseket tanulhattak meg, melyek később biztos alapként szolgálhatnak, másrészt olyan összerázó, közösségformáló volt a csapatok számára a felkészülés is, mely mindig emlékezetes lesz számukra. Tehát a résztvevők nyertek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: