2016-11-06 15:14:54• hírek • Szatmar.ro

Mikolai győzelem a tizedik bibliaismereti vetélkedőn is

A foci az a játék, amit 22 ember játszik, és végül a németek nyernek - mondta Gary Lineker angol focista. Nos, ezt parafrazálva elmondhatjuk, a Szatmári Református Egyházmegye bibliaismereti vetélkedője az a verseny, amit csapatonként négyen játszanak, és végül a mikolaiak nyernek.

Tizedik alkalommal szervezték meg az egyházmegyei bibiaismereti vetélkedőt, melynek szombaton 10 órától adott helyszínt a Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség. Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntő szavai után a gyülekezeti teremben Kiss József egyházmegyei lelkészi főjegyző áhítata nyitotta meg az alkalmat. A lelkipásztor a Zsidókhoz Írott Levél 11. részének 1. verse alapján hirdette az Igét: „A hit pedig a reménylett dolgok valósága és a nem látható dolgokról való meggyőződés."

Nem véletlenül esett éppen erre az Igére a választás, ugyanis a vetélkedő témáját az ebben a bibliai részben található, úgynevezett hithősök adták: Ádámtól Ábrahámig, Mózestől Jézusig mindazoknak a földi életét tanulmányozhatták az ifjak, akik mai példaképek is. A Németi gyülekezet ifjai: Csatári Leila és Kovács Adél közösségi játékokkal oldották a versenyzőkben a feszültséget. Két része volt a vetélkedőnek, mind a kettő írásbeli megmérettetés volt. Az első a csapatok erejét mérte fel, a második az egyéni tudást vizsgálta. Lázár Eszter vallástanárnő állította össze az utóbbira a kérdéseket.

Hét gyülekezet csapata érkezett a vetélkedőre, így az egyházmegye negyvenöt gyülekezete közül első lett, zsinórban hatodik éve a mikolai csapat. A dobogó második fokára a házigazda németiek állhattak. Erdőd csapata, amely szintén hagyományosan részvevője a versenynek, a harmadik helyet érte el. Épphogy csak lecsúszott a dobogóról a patóházai csapat, őket követték a szatmárhegyiek, szárazberkiek és pusztadaróciak.

Az egyéni versenyben első helyezett lett Tasnádi Tamara mikolai ifis, második holtversenyben Zsiga Zsanett (Mikola) és Csatári Leila (Németi), harmadik pedig Resz Kinga (Erdőd). Negyedik lett Berendi Bernadett (Mikola), ötödik Szarvadi Alexandra (Németi) és hatodik Paku Adrienn (Erdőd).

Jövő szombaton az érmelléki Nagykágyán tartják az egyházkerületi szakaszt, ahol ismét a mikolaiak képviselik a szatmáriakat. Köszönet jár a zsűrinek (Székely Tünde, Higyed István, Tolnai János, Lázár Eszter, Ilonczai Zsombor) és a SZIKE-tagoknak a szervezésben való tevékenységükért! A rendezvényt támogatta a Szatmári Református Egyházmegye és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: