2011-05-05 18:23:03• hírek • Balog Anita

Mikolában focizott Emil Boc

Emil Boc és Elena Udrea is jelen volt az avatáson.

Pártbeli helyének megerősítése érdekében érkezett csütörtökön Szatmár megyébe Emil Boc miniszterelnök, aki ideiglenesen a munkaügyi minisztérium vezetője is egy személyben. A párttársakkal folytatott konzultációt követően - ha már úgyis erre járt - kilátogatott Mikolába, és az összesereglett sajtósok illetve falubeliek jelenlétében felavatta a tornatermet. Kis csapat is elkísérte: Elena Udrea, a turisztikai és vidékfejlesztési miniszter illetve Traian Igas belügyminiszter. Igaz, utóbbi csak hallgatott és a hátsó sorban bandukolt, de ez nem is csoda: a barátkozós Boc és a celeb-sorba került Elena Udrea volt egyértelműen a középpontban.

Emil Boc akivel csak tehette, kezet fogott, érdeklődött a falubeliektől, hogy örülnek- e a megvalósításnak, és megvigasztalt egy Steaua-drukker kisfiút: a csapatnak nem megy jól, de bizakodni kell. A tornateremben sem volt rest a miniszterelnök, hiszen ledobta zakóját és kapura rúgott: egy labda a sajtósok közé ment, egy a kapuba.

Elena Udreának viszont nem kellett barátkozni, így is rajongók vették körül. Fotózták, közös képet készítettek vele újságírók és gyerekek, az egyik kislányról ráadásul a miniszterasszony telefonjával csináltak képet, de megígérte: Facebookon megkeresi a kislány anyukáját és átküldi neki a közös fotót.


Egy védhetetlen labda Boc-tól
Egy védhetetlen labda Boc-tól


A kampányolás közepette azért néhány komoly szót is szóltak, Udrea fejlesztésekről, útfelújításról beszélt, és arról, hogy újra Mikolába jön három hét múlva, amikor az elkészült ANL házat fogják felavatni. Persze erre senki nem figyelt - legalábbis az újságírók közül - hiszen valaki észrevette: Nuti zakója alá elfelejtett inget venni, így az igazán szemfülesek akár kikandikáló köldökét is megpillanthatták.

Emil Boc beszédére már nagyobb figyelmet fordítottak, hiszen rajta volt ing. Boc szerint fontos a gyerekek egészséges életre, sportolásra való nevelése, hiszen ép testben ép lélek lakozik. A mikolai gyerekekben pedig látja a lehetőséget, hogy a sportcsarnokban sokat edzve egyszer olyan sportoló legyen belőlük, akik nemzetközi porondon képviselik majd Romániát.

Dobos István polgármester megköszönte a vendégeknek a segítséget a fejlesztésekben, s ő volt az egyedüli, aki nem feledkezett megköszönni a polgármesteri hivatal alkalmazottainak a közös munkát, illetve a megyei tanács vezetőjének, hogy annak idején kilobbizta Borbély Lászlónál a 3,4 millió lej értékű nagy kapacitású sportcsarnok-beruházást.


Felavatták a tornatermet
Felavatták a tornatermet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: