2015-08-23 20:36:36• hírek • MTI

Mikola: megáldották a templomot

Szűz Mária Királynő ünnepén áldotta meg Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök a külsőleg felújított mikolai templomot.

Üdvözlégy Mária! - énekelték a hívek, miközben Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök és Ft. Dánku Balázs, a Kis Szent Teréz egyházközösség plébánosa röviddel a bevonulást követően szenteltvízzel és füstölővel a kezükben kiléptek a templomból és megáldották a felújított templomot. Hiszen búcsújára, a mikolai Szűz Mária Királynő templom új tetőt, külső festést, ablakokat és ajtót kapott. A felújítást a falubeliek érdeklődéssel követték, többen aktívan részt is vettek benne, augusztus 22-én pedig aki tudott, elment, hogy jelen legyen a megáldáskor, hálát adjon Szűz Mária szűnni nem tudó közbenjárásért.

A tizenegy órától kezdődött szentmisét Ft. Dánku Balázs az egyházmegye számos pontjáról érkezett paptestvérével közösen mutatta be. Ő mondta a szentbeszédet is, az igazi értékekre irányítva a hívek figyelmét. Mint mondta, Szűz Mária Királynőben csalódni nem lehet, ő az igazi vezető, akit követni érdemes az értékek követésében is: a látszólagos lemondások, Isten akaratának elfogadása ugyanis az igazi kincs, ami nyugalmat és békét ad. A Szent Szűz közbenjárását kérte mindenki számára, hogy hozzá hasonlóak lehessünk, a szentmise végén pedig az örömöt emelte a hívek figyelmébe - azt az örömöt, amiből annyira hiány van ma az emberek között, és amely Isten szabad ajándéka bárki számára.

Ez az öröm pedig valóban érezhető volt a hívek körében, akik a templomból kilépve megálltak egymással beszélgetni, mosolyogtak, miközben süteménnyel és üdítővel kínálták őket a plébániaközösség lelkes tagjai. S ha nem felejtik el Dánku Balázs szavait, és szüntelen kérik a Jóistentől és a Szűzanya közbenjárásával az igazi örömöt, ez megmaradhat a hétköznapokra is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: