2010-04-26 18:32:33• hírek • Szatmar.ro

Mikolai utánpótlás-siker

Illusztráció
Illusztráció

A Turul gyerekcsapata egy győzelemre volt az országos döntőtől Besztercén.

Az országos diákolimpiai mozgalom keretein belül Besztercén rendezték meg az 1.-4. osztályos gyerekek zónaközi bajnokságát, ahol a Szatmár megyét képviselő Mikola közel állt a kiugró eredmény eléréséhez.

A Sándor Gyula és Ardelean Ioan vezette csapat ugyanis előbb 3-1-re legyőzte Szilágynagyfalut, majd 3-2 arányban múlta fölül Sonkolyost, aztán Moiseit is. Az országos döntőbe jutáshoz azonban még egy lépcsőfokot kellett volna teljesíteni, de Radna kemény diónak bizonyult, így a szatmáriak 2-0 arányú vereséget szenvedtek, teljesítményük azonban így is dicséretre méltó.

„Nagyon szép ez az eredmény a gyerekek részéről, ami annak tudható be, hogy két éve elkezdtünk foglalkozni az utánpótlással, és miután a Turul anyagi okok miatt visszalépett a harmadik ligából, most még inkább az utánpótlás-nevelésre helyezzük a hangsúlyt. Jelenleg 3 korosztályos csapatunk van 8-14 éves gyerekekből verbuválva, kettő a megyei junior C és D osztályos bajnokságban szerepel. Jó néhány tehetség is van a gyerekek között, akik a jövőt jelenthetik a mikolai futball számára" - nyilatkozta Dobos Csaba iskolaigazgató.

A mikolai csapat: Ciuban Nicolae, Vanc Costel, Vancea Darius, Calinca Viorel, Bonea Ciprian, Holdiş Gabriel, Varga Krisztián, Bonea Alex

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: