2013-10-27 18:06:51• hírek • Szatmár.ro

Mikola ismét megvédte címét

Hetedik alkalommal szervezték meg a Szatmári Református Egyházmegyében a gyülekezeti szintű bibliaismereti vetélkedőt. Az első három alkalommal Szatmár-Kültelek diadalmaskodott, a negyediket Erdőd csapata nyerte, az utóbbi három alkalommal, beleértve a mostanit, azonban Mikola ifi-csapata vitte el a pálmát.

Szombaton délelőtt a Szatmári Református Egyházmegye esperesi hivatalában délelőtt kilenc órára gyűltek össze a csapatok. Igei köszöntőt Ilonczai Zsombor ifjúsági előadó, szárazberki lelkipásztor mondott a Jelenések könyve 21,1-7 alapján.  Ezután ismertette a feladat típusát, amely 43 megválaszolandó kérdésből állt, amit másfél óra alatt kellett megoldaniuk a jelentkezőknek.

Az egyházmegyei szakaszra a Jelenések könyvéből kellett felkészülni, az egyházkerületi szakaszra, amire novemberben kerül sor, a Jelenések könyve mellett a Dániel könyve 7-12 részeit is számon fogják kérni. Arra majd az Érmelléken kerül sor novemberben és az egyházmegyei szakasz első helyezettje, a szatmári egyházmegye esetében Mikola, kvalifikálta magát.

Mikola csapata (Zsiga Zsanett, Zai Noémi, Lukács Mónika, Varga Tamás Sándor, felkészítő Higyed István) a lehetséges 70 pontból 56-ot ért el. A második holtversenyben 39,5 ponttal Erdőd (Paku Adrienn, Resz Kinga, Paku Zoltán, Paku Norbert, felkészítő Rácz Ervin) és Ombod (Jobb Aletta, Nagy Bettina, Gáti Edmond, Vajda Szabolcs, felkészítő Jobb Domokos) csapata lett. Mindenki könyvjutalomban illetve oklevélben részesült.

A Jelenések könyve bizonyára izgalmas és kemény megpróbáltatás volt az ifjak számára, de a Biblia minden könyvének tanulmányozása lelkünk épülését szolgálja., mert: „Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van." (Jel 1,3) Így mindenki boldogan térhetett haza.

Bibliaismereti vetélkedőt szerveztek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: