2019-10-29 09:37:38• hírek • Refszatmár.eu

Mikola és Szigetlanka a bibliaismereti vetélkedő döntőjében

Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre az Bibliaismereti Vetélkedő egyházmegyei szakasza és jövő szombaton kerületi szinten is vetélkedni fognak a református ifjak. Köszönhetően a mikolaiaknak, idén, mivel ők a címvédői az egyházkerületi szakasznak, még egy szatmári csapat részt vehet döntőben.
 

Ennek a csapatnak a kilétére derült fény Szigetlankán, szombaton délután a Szatmári-Szigetlankai Református Egyházközség Emmaus Gyülekezeti Házában, ahol Igét hirdetett Varga Tamás-Sándor Szatmár-Szamos-negyedi gyakornok lelkipásztor a Józsué könyve 1. részének 8. verse alapján: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” A ma embere folyton a boldogsághoz vezető utat keresi. Az Isten Igéje azt üzeni, csak akkor leszel boldog, ha megtalálod azt a feladatot, amit az Isten rád bízott. Amit csak te végezhetsz el, senki más. Csak akkor leszel boldog, ha ezt megtalálod. Bármi mást teszel, boldogtalan lesz az életed. Hogyan találhatom ezt meg? Úgy, hogy olvasom a Bibliát, gondolkodom az Igén, ahhoz szabom az életem. Ti, azzal, hogy készültetek és eljöttetek ma a vetélkedőre, megtettétek az első lépést a boldogság élet felé, Isten felé. S milyen különös, hogy egy népvezérnek, aki ugyanakkor hadvezér is volt, nem kardot ad Isten a kezébe, hanem a Bibliát. Mert akkor lesz ő jó vezére a népnek, ha komolyan veszi Isten igéjét. – mondta a lelkipásztor.

 

 

Az idei bibliai részek, amelyekből készülniük kellett az ifjaknak az alábbiak voltak: 1. Háborúban – Józs 1-2; 6-8; 23-24/ 2. Válogatott férfiak és nők – Bír 2-4; 6-8; 13-16/ 3. A nagyok bukása – 1Sám 8-13; 15 / 4. Pásztorból király – 1Sám 16-18; 24; 2Sám 6; 1Krón 17/ 5. Bűnök viharában – 2Sám 11-12; 18-19; 1Krón 21-22; 29.

 

A négy főből álló csapatok másfél órát kaptak a feladatok kidolgozására, melyeket Székely Tünde és Lázár Eszter vallástanárnő dolgoztak ki. Volt a csapatfeladatok mellett egy egyéni része is a vetélkedőnek, melyben egy fogalmazás megírása volt a feladat.

 

Az egyéni vetélkedőt Varga Dalma ombodi ifjú nyerte meg, második lett Kállai Lídia Mikolából.





 

Zsinórban a kilencedik egyházmegyei bibliaismereti vetélkedőt nyerte meg a mikolai alakulat, de a kérdés az volt, hogy kiket visznek még magukkal a döntőbe: a házigazda szigetlankai gyülekezet A csapata lett a második, így ők is utazhatnak. A dobogó harmadik fokára az ombodiak állhattak, negyedik lett a szigetlankai B csapat.

 

Tizenharmadik alkalommal szervezték meg tehát a Szatmári Református Egyházmegyében ezt a vetélkedőt, melyet eddig háromszor Szatmár-Kültelek, egyszer Erdőd és az utóbbi kilenc alkalommal tehát Mikola csapata nyert.

 

Az egyházkerületi szakaszra november 2-án kerül sor. Helyszín: Nagykágyai Református Egyházközség, (Érmellék). A Szatmári Református Egyházmegyét tehát idén két csapat, Mikola és Szigetlanka képviseli.










 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: