2019-06-24 07:38:47• hírek • Nagy Tímea

Mihez kezdjünk gyermekünkkel a vakációban ráérő nagyszülők hiányában?

A nebulók még biztosan nem felejtették el az évzárót, s örülnek a szabadságnak, a szülők számára azonban a nyári szünet megnehezítheti a hétköznapokat. Amennyiben Önnek is problémát jelent, mi legyen a kisgyermekkel a vakációban, itt van pár ötlet, mely áthidaló megoldást jelenthet szeptember 9-ig.

Elsősorban többnyire a babysitter tűnik jó megoldásnak. A babysitterek, főként a megbízhatóak, már jó előre foglaltak. Ilyen későn a gyermekcsősz keresését kezdje a baráti körben, hátha akad valakinek egy középiskolás vagy egyetemista ismerőse, rokona, aki nyári munkát keres. Biztosan kellemesebb elfoglaltság lurkókra ügyelni, mint gyárépületben húzni az igát vagy étteremben talpalni 12 órán keresztül. Figyelembe kell venni, hogy a fiatalnak is megérje elvállalni a kötelezettséget és a felelősséget, mégis csak egy-két ember életéért felel. Ami előnyös lehet a béralkuban, ha napi vagy heti kifizetést ajánl fel.

 

 

Másik megoldás, ha nyugdíjas pedagógust kér fel a feladatra. Talán jobb is, mintha fiatalt alkalmazna, de annyival nehezebb egy vállalkozó kedvű tanítóra vagy tanárra rátalálni. Segíthet a helyzeten, ha összefognak néhány anyukával, és egyszerre 3-5 hasonló korú gyermek felügyeletét kérik, természetesen annyival több napidíjért cserébe. Ebben az esetben mindkét félnek megéri, több család problémája szűnik meg, és a kicsik még tanulhatnak is valamit a nyári szünet alatt.

 

Van esetleg hivatásos családanya a kiterjedt ismeretségi körben? Vannak akár ketten-hárman is? Mi a helyzet az ovis vagy sulis közösségben? Nyugaton már divatosak az anyuka közösségek, akik vetésforgóban váltják, épp kinél gyűlnek össze és ki vállalja be a felügyeletet. Ez nem jár feltétlenül anyagi vonzattal, annál több szabadidővel viszont igen. Kérdés, hogy ki lenne az, akire szívesen rábízná a szeme fényét?

 

 

A nyári táborok is megoldhatják a fejtörést. Erre Szatmárnémetiben és környékén számos jó lehetőség adódik. A Borókagyökér Egyesület, illetve az Aranykapu Kulturális Egyesület szinte egész nyáron szervez különböző elfoglaltságokat. Lovas tábort indít a Kentaur Szabadidőközpont Atyában, SZIKE tábor lesz Nagytarnán a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség szervezésében. Néptánc- és kézműves táborra kerül sor Avasújvárosban a Hagyományőrző Egyesülettel. Mesetábor „Hetedhétországon át”: meseterápiás napközis táborokat indít az Asprosam Egyesület. A turnusokat illetően vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

 

Ha a mama nem ér rá, melyik a jó megoldás az Ön számára? Ismer esetleg egy ötödik, hatodik változatot? Ossza meg a szülőtársakkal!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: