2020-02-29 07:50:01• hírek • közlemény

Mihez értesz? Az elméleti tudás magában kevés

Ha tudsz egy szakmát, az tesz igazán hitelessé, önállóvá és értékessé! Nem pedig a közömbösség!

Ezek a mély igazságot rejtő kijelentések az utóbbi napokban  “útrakeltek” és eljutottak megyénk számos nyolcadik osztályos tanulójához „A jelen szakmái, a jövő szakmái…”   tanácsadási kampány keretein belül, mely a „Szakmaiság változást hoz!” című országos kampány részét képezi, és 2020. február 11.- március 11. között zajlik.
 

A Hans Lindner Alapítvány munkatársai is bekapcsolódtak és támogatják a  Szatmári Tanfelügyelőség kampánykörútját, interaktív módon, egyszerű feladatokkal szembesítik a diákokat önmagukkal, téves hiedelmeikkel, számos reális lehetőséget felsorakoztatva, amivel esélyeiket növelhetik, ugyanakkor népszerűsítik a megyénkben megtanulható szakmákat, és elérhető ösztöndíjakat. A diákok arra is választ kaphatnak, hogy hogyan készülhetnek fel már ma az általuk megálmodott hivatásokra, mesterségekre, hogyan hozhatnak tudatos döntéseket saját kompetenciáik és valódi képességeik alapján, építhetik itthoni boldogulásukat. 
 

Ezeken az órákon való részvétel a diákok számára nem csupán a szakmák általános felvázolását jelenti, hanem egy önismereti utazást is. Mindezzel nemcsak a diákok nyernek  hasznos ismereteket, illetve támogatást következő döntéseikhez, de családjuk és tágabb közösségük is haszonélvezője lehet felelős döntéseiknek.
 

A Hans Lindner Alapítvány tudatosító kampányát továbbra is folytatja Szatmár megyében a nyolcadikos diákok körében, és elmegy újra és s újra oda, ahová komolyan hívják. Az érdekeltek a következő telefonszámokat hívhatják hétköznapokon: 0760-723-287 vagy a 0261-715-136.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: