2008-10-25 14:12:12• hírek • Szatmár.ro

Nagykárolyban koszorúzott az államfő

Băsescu államfő ünnepi beszédében elmondta, a Román Hadsereg Napján kegyelettel és tisztelettel kell emlékeznünk mindazon katonákra, akik életüket adták a hazáért, illetve köszönetet kell mondanunk mindazoknak, rangtól függetlenül, akik a haza védelmének szentelték az életüket.

A Román Hadsereg Napja alkalmából szervezett ünnepi megemlékezésre Traian Băsescu államfőt invitálta meg Szatmár megye tanácsa illetve Nagykároly önkormányzata.

A megemlékezés délelőtt 11 órakor kezdődött a nagykárolyi Román Katona Szobránál, az államfő illetve a bukaresti delegáció érkezését követően. Az államfő látogatása miatt a forgalmat is elterelték Nagykároly főutcájáról, ez azonban nem okozott nagyobb fennakadásokat.

A megemlékezésen több százan vettek részt, jóval többen mint általában a hasonló rendezvényeken. Tagadhatatlan, hogy sokan az államfő érkezése miatt jöttek el a rendezvényre. Többen, átverekedve magukat a tömegen, fényképet is készítettek Băsescuról.

Az ünnepség a román himnusz felcsendülésével kezdődött, majd pedig vallási szertertás következett, melyet Cristian Silaghi lelkész celebrált. Ez után Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere mondta el beszédét, melyben megköszönte Triaian Băsescu államfőnek, hogy eleget tett a meghívásnak és ezen a jeles napon együtt ünnepel a nagykárolyiakkal.

A polgármester köszöntő szavainak elhangzását követően, Gheorghe Saveanu tartalékos dandártábornok szólt az egybegyűltekhez, majd pedig Traian Băsescu államfő mondta el ünnepi beszédét. Az államfő a háborúban elesett katonák emlékének rótta le tisztelettét, valamint megköszönte a hadsereg munkáját és mindazt az önfeláldozást, melyet a hazával szemben tanusítanak. Az államfő beszédét követően színpompás virágokkal díszített koszorúkat helyeztek el a Román Katona Szobránál. Végül, a díszszázad felvonulásával zárult a megemlékezés, mely után nem sokkal az államfő is távozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: