2008-05-20 16:11:33• hírek • Czinzel László

Visszakapták földjeiket az egyházak

Több mint hetven hektárnyi földterületet kaptak vissza a történelmi magyar egyházak

Több mint hetven hektárnyi földterületet kaptak vissza a történelmi magyar egyházak a Szatmár Megyei Földosztó Bizottság május 20-i ülésén hozott döntése nyomán.

csehi_alloAz utóbbi években felgyorsult a korábban elkobzott javak visszaszolgáltatása, egyre több, magánszemélyek vagy a történelmi magyar egyházak által leadott kérelmet bírálnak el pozitívan a megyei földosztó bizottságok. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ elnökének, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltjének véleménye szerint rendkívüli eredmény ez, azonban a visszaszolgáltatási folyamatot fel kell gyorsítani. „Minél hamarabb le kell zárni a visszaszolgáltatás folyamatát. A jogos tulajdonosoknak meg kell kapniuk mindazt, amiket a korábbi igazságtalanságok miatt elvesztettek.

Az RMDSZ kiemelt szerepet szánt ezen folyamat támogatásának az utóbbi években. Számtalan különböző ingatlant és más különböző javakat kaptak vissza például a történelmi magyar egyházak. Ez pedig rendkívüli eredmény.” – vélekedett Csehi a visszaszolgáltatások folyamatáról. Csehi Árpád Szabolcs annak kapcsán nyilatkozott a visszaszolgáltatásokról, hogy a Szatmár Megyei Földosztó Bizottság május 20-i ülésén összesen több mint 70 hektárnyi földterületet kapott a református és a római katolikus egyház.

A bizottság május 20-i ülésén ugyanis a vámfalusi református parókia 38,76 hektárnyi, Avasújváros községhatárában lévő területet kapott vissza pozitívan elbírált kérvényeik alapján. Továbbá a lázári katolikus parókia valamint a sándorhomoki és a kispeleskei református parókiák összesen 32,74 hektár, Lázári községhez tartozó földterületet kapott vissza.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: