2009-01-21 17:36:45• hírek • Szatmár.ro

Migráció és emberkereskedelem

„Migráció és emberkereskedelem" témában nemzetközi konferenciát tartanak Szatmárnémetiben.

A konferencia február 8-án, és 9-én a Justitia et Pax (Igazságosság és béke) romániai tanácsa által kerül megrendezésre, a nemzetközi szervezet egyik éves találkozójaként, a szatmárnémeti Római Katolikus Püspöki Palota Konferenciatermében. A „Szomszédok találkozójára" így számos európai uniós országból jönnek majd tagok, de Ukrajna és Albánia tanácsa is képviselteti magát.A Konferencia elősegíti a keresztény, római katolikus értékek népszerűsítését az európai intézményekben.

A.Justitia et Pax egy nemzetközi hálózat, amely 31 ország tanácsaiból tevődik össze. Minden országos tanácsot a Püspöki Konferencia delegál, feladataiknak pedig a szegénység elleni harcot, az általános emberi jogok tiszteletben tartását, illetve a béke nemzetek közötti megerősítését tekintik.

A Justitia et Pax fontosnak tartja ugyanakkor az aktuális problémák, kérdések átbeszélését, megoldások keresését és ezek javaslatainak továbbítását a különböző állami intézményekhez és civil szervezetekhez. Így lett a februári „Szomszédok találkozója" témája a migráció és emberkereskedelem. A konferencia során hét előadásra is sor kerül, mind vallási (a katolikus értékekre és tanításra alapozva), mind pedig világi megközelítésben próbálják majd átfogni a témát és megoldási javaslatokat találni rá.

Megszólal többek között a román Püspöki Konferencia migráció kérdésével megbízott püspöke, a Nemzetközi Migrációs Szervezet romániai képviselője, a Román Határrendőrség egyik vezetője, a nemrég megjelent "Migration, Mobility and Human Rights at the Eastern Border of the European Union - Space of Freedom and Security" könyv egyik szerzője egy volt koszovói békefenntartó, a romániai Karmelita Rend és Misszió vezetője és a Szatmári Caritas igazgatója. A konferencián sor kerül e mellett egy könyvbemutatóra és több műhelybeszélgetésre.

A februári találkozó, melynek pontos címe: „Migráció és emberkereskedelem - Menekülés Európába egy jobb élet reményében" a romániai és kelet európai migrációs helyzetre fókuszál, megpróbál tehát első sorban a hazai problémákra megoldást találni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: