2008-04-18 19:55:15• hírek • Anna Szelényi

Miért részesítik előnyben a férfiak a sovány, szőke nőket?

szoke_noHabár többségük beismeri, hogy a barnák szenvedélyesebbek az ágyban, a férfiak mégis a szőkéket kedvelik.
Leáldozott a szőke nős viccek kora. A nők emancipációjával egyetemesen a szőke nők mítosza kilazult az azt megtartó talajból.

A modern kor szőke nője független, erős, intelligens és képes bármilyen helyzetben boldogulni. A szőke nők, vagy akár barnák, feketék vörösek, managerek, saját üzletüket rendezik, szeretők és egyben feleségek és anyák is.

szokeÉs mindezek ellenére úgy tűnik, hogy az előítéletek és sztereotípiák takarmánya alatt létezik némi igazság is: a férfiak előnyben részesítik a sovány, szőke nőket.

A legutóbbi felmérések szerint a férfiak számára az ideális nő ismérvei a következőképpen rajzolódnak ki: kék szemek, szőke haj, és valamivel kisebb fizetés, mint a férfié.

A megkérdezettek csoportját, mintegy 66.000 férfi alkotta és többségük egyetértett abban, hogy a szőke hosszú haj és a kék szemek igen szexisek.

Ezen túl az intelligencia nem tartozik az egyes számú kívánságok körébe, de annál inkább a kellemes megjelenés és az optimista jellem.

A tanulmány bebizonyítja, hogy a férfiak szőke nők iránt való gyengesége nem csupán egy elmélet, egy feltételezés, vagy egy legenda. A férfiak tényleg szeretik a szőke nőket.

De vajon miért vonzódnak jobban a férfiak a szőke nőkhöz, mikor többségük nyíltan beismeri, hogy a barnák szenvedélyesebbek az ágyban?

Erre a kérdésre választ a tudomány ad. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a szőke nők progresteron szintje valamivel nagyobb, mint a barna nőkké, a hormon pedig azért annyira fontos, mert nagy szerepet játszik a nő termékenységében. Egy nagyobb mértékben a progresteron felelős a sírásért is. Hála neki, egy nő érzékenyebbé, „édesebbé” válik…

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: