2010-03-04 17:45:29• hírek • Kótai Levente

Miért nem nagy üzlet a Nagypiac?

A csütörtökön megtartott rendkívüli tanácsülésen a Közterület -fenntartó Szolgálatot támadások érték a PD-L tanácsosai részéről.

A tanácsosok azt nehezményezték, hogy miért nem termel profitot az intézmény. Kereskényi Gábor alpolgármester rávilágított, hogy a Közterület-fenntartó Szolgálat feladatkörébe olyan területek adminisztrálása tartozik, mint a piacok vagy az Olimpia stadion. Ezek fenntartásából nem lehet profitot termelni. "- Ha azt szeretnénk, hogy profitot termeljenek, olyan feladatkörökkel kell felruházni őket, amelyek alkalmasak erre"- mondta az alpolgármester.

Szintén kritika érte a Közterület -fenntartó Szolgálatot amiatt, mert a korábbi évekhez képest csökkentek a Nagypiacból származó bevételek. Cristian Bozai Voda, a Közterületfenntartó Szolgálat vezetője a jelenség kapcsán elmondta, hogy a legtöbb településen veszteséges az önkormányzatnak ezen  tevékenysége.

Nálunk ennek az oka az, hogy a piacot végre a kistermelők vették birtokukba. Nekik nincs akkora forgalmuk, hogy magas díjak mellett is asztalokat béreljenek portékájuk árusításához. Ha őket elűzik az emelésekkel, akkor megint a csencselők és a bóvliárusok veszik birtokukba a területet, hiszen nekik a mellékesen folytatott, tömbnyire illegális üzérkedésékből bőven futja a drágább díjjakra is. A kistermelők jelenléte azoknak is fontos, akik vásárlóként többre becsülik a természetes kerti zöldségeket, mint a genetikailag módosított termékeket. Ezek beszerzésére a piacon kívül nem igazán van más, könnyen elérhető forrás - magyarázta Cristian Bozai Voda.

Annak ellenére, hogy a városi tanács több tagja remél nagyobb bevételeket, és fordul kritikusan a piac igazgatójához, a polgármester továbbra is fenntartja, hogy az 1. sz. Piacon továbbra sem szabad megteremteni a lehetőségét annak, hogy a csencselőkkel együtt a kisstílű bűnözés darázsfészke megjelenjen. Ennek módja, ha a kistermelők maradnak, akik pedig elérhető áron kell elárusító helyet biztosítani.


Helyi kiskereskedők uralják a piacot

Helyi kiskereskedők uralják a piacot


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: