2017-04-05 08:05:54• hírek • Szatmar.ro

Miért alapja a SEO-nak a kulcsszókutatás?

A kérdésre általánosságban is egyszerű választ adni. Ha nem látjuk a célt, nem tudjuk hová is tartunk. A kulcsszókutatás a SEO esetén pedig az egyetlen eszköz, ami ki tudja jelölni a célt.

Mi pontosan a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás az a folyamat, amikor feltérképezzük, mely kifejezéseket használják a keresést végző felhasználók, ha információhoz szeretnének jutni. Téves az a feltételezés, amely szerint a kulcsszókutatás kimerül abban, hogy keresünk néhány olyan kulcsszót amire sokan keresnek. Ez nem járható út.

Egy kulcsszókutatás célja nem csak annyi, hogy megtaláljuk a fő hívószavainkat, hanem annak megértését is magába foglalja, hogy a Google mi módon értelmez egy adott területet. Ez azért is annyira lényeges szempont, mert a keresőben történő pozíciónkat nagymértékben befolyásolja az is, hogy mennyire fedjük le az adott területet. Evenich András keresőoptimalizáló szakember szerint akkor lesz sikeres egy weboldal és maga a vállalkozás is, amely az interneten jelenik meg, ha valamennyi olyan keresésre választ ad, ami foglalkoztatja a célpiacát. Vagyis a kereséskor beírt kulcsszavakra tud-e választ adni a weboldalunk?

Knowledge Graph

Magyarul Tudásháló, amelynek lényege, hogy a keresési kifejezéseket egy bonyolult algoritmikus módszer szerint feltérképezik. A kulcsszavak különböző módokon kapcsolódhatnak egymáshoz, egy hálózatot képezve.

Amikor egy felhasználó rákeres egy kifejezésre, a Tudásháló megpróbál számára már a keresőben választ adni, akár szinonimák használatával is.

A kulcsszókutatás során szükséges a Tudásháló által tárolt területek kulcsszavainak feltérképezése is, hiszen ezzel bizonyítani tudjuk a kereső előtt, hogy egy adott területhez kapcsolódó kérdések legtöbbjére talál választ a weboldalunkon.

Hogyan használhatjuk az eredményeket?

A kulcsszókutatás eredményeinek gyakorlati alkalmazásakor több módszert is követhetünk, illetve egyszerre többet is érdemes követnünk.

Linképítés

A linképítési kampányunk során olyan területekről szerzünk hivatkozásokat, amelyek a számunkra hasznos témákról szólnak.

Tartalomfejlesztés

Kiváló megoldás a kulcsszókutatás során megismert területtel kapcsolatos blog, vagy szakmai anyag felépítése. Itt szempont, hogy az anyagok egyrészt legyenek informatívak, másrészt kellő mértékben használják is a kutatásban kijelölt kulcsszavakat.

Weboldal átalakítása

A vaktában összeállított weboldalak sajnos ritkán tartalmaznak kellő mennyiségű információt a kereső számára. A Google ugyan a természetes módon létrejövő tartalmakat próbálja hangsúlyozni, azonban ez nincs mindig összhangban a kereső eredményeivel. Annak az esélye, hogy csak úgy találomra kialakított tartalmakkal jelentős eredményeket érjünk el, elég csekély.

Szerencsére utólag is javíthatunk ezen, egy megfelelő kulcsszólista segítségével újragondolhatjuk a tartalmakat. Ebben az esetben fontos, hogy használjuk az analitikáinkat, mivel egy egyébként jól működő tartalom nem megfelelő átalakítása problémát is okozhat.

Hogyan álljunk neki?

A kulcsszókutatás során nagyon fontos, hogy megértsünk bizonyos összefüggéseket, ugyanakkor lényeges, hogy tudjunk szakítani a bennünk kialakuló perspektívával. Fogadjuk el, hogy az adatok képesek megcáfolni az elképzeléseinket.

Sok esetben derül fény arra, hogy egy fontosnak tartott kulcsszó valódi jelentősége csekély, egy másikról pedig, hogy tömegeket érint.

A kulcsszókutatás során tehát kizárólag a tényekkel dolgozzunk és kerüljük az önkényes következtetéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: