2005-08-12 16:21:03• hírek • Szatmar.ro

Miénk itt a tér

Ízelítő az idei  Partiumi Magyar Napok utcai rendezvényeiből

A Partiumi Magyar Napok második napjának rendezvényei, amint azt már megszokhattuk, nagyrészt a régi főtéren zajlanak. Reggel 11-kor felvonulással veszik kezdetét az utcai események, majd a Garagulya Gólyalábas csoport szórakoztatja az érdeklődőket. Ezt követően elkezdődnek a késő délutánig tartó bábelőadások és gyermekprogramok. A Vécsey-ház előtt felállított színpadon egymást váltják majd a nagyváradi, kolozsvári és szatmári bábcsoportok, ezzel párhuzamosan pedig a régi központi parkban gyermek-foglakozások zajlanak.
A régi központban utcai kiállításokra is sor kerül: az EKE természetfotói mellett képzőművészeti kiállítás is lesz. 

Hagyományos módon sor kerül a Könyv-vásárra, a régió kiadóinak részvételével, valamint a mesterségek utcájára. Az eddigiekkel ellentétben most a partium mesterségei kerülnek előtérbe.

 

Délután öt órától a néptánc kedvelőinek kedvez a programkínálat. Fellép majd a Kölcsey Főgimnázium Tánccsoportja, a Kökényesdi gyermek-tánccsoport, az Avasújvárosi Bokrétás Néptánccsoport, az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport, a Nyírség Népi Együttes és a mátészalkai Szatmár népi csoport. Az esti órákban kezdetét veszi az éjfélig tartó utcabál, az Underskies és a 4ever zenekarok koncertjével.

Idén is sor kerül majd a Városismereti kvízjátékra: a Római Katolikus Székesegyház előtt városképeket vetítenek majd ki, s ezzel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel az érdeklődőknek.
Az este leglátványosabb részének a lángzsonglőrök produkciója ígérkezik. Pirotechnikai elemekkel, tűzkarikákkal kápráztatják majd el a sötétedés után is a központban tartózkodókat.

A Partiumi Magyar Napok további rendezvényeiről hamarosan tájékoztatjuk a Szatmár.ro olvasóit.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: