2010-03-13 10:38:27• hírek • MTI

Obama duplán megadta elvesztett sörfogadását

Kétszeresen is megadta Stephen Harper kanadai miniszterelnökkel szemben a vancouveri téli olimpián elvesztett sörfogadását Barack Obama amerikai elnök - jelentette be Robert Gibbs fehér házi szóvivő, kivételesen kanadai mezben, mert hogy ő két fogadást is elvesztett Harper szóvivőjével szemben.

Obama és Harper a két ország férfi jégkorong-válogatottjainak döntőbeli szereplésére fogadott. Az alku úgy szólt, ha Kanada nyer,  Obama tartozik a kanadai politikusnak egy láda sörrel, amelyet Molsonban, Kanada legrégebbi, 1786-ban Montrealban alapított serfőzdéjében állítottak elő. Ellenkező esetben Harper küld Obamának egy láda "komlószörpöt", amelyet Yuenglingben, az Egyesült Államok legrégebbi (1829-ben alapított) serfőzdéjében gyártanak.

A fogadást Harper nyerte, az Egyesült Államok férfi jégkorong-válogatottja hosszabbítás után 3-2-re kikapott Kanada csapatától a téli olimpia döntőjében.

Obama mindkét sörféleségből küldött Harpernek egy-egy ládával.Gibbs a "fontos" hírt a kanadai jégkorong-válogatott mezét magára öltve jelentette be pénteki washingtoni sajtóértekezletén.

A szokatlan külsőnek az volt az oka, hogy a Fehér Ház szóvivője két fogadást is elveszített Harper szóvivőjével, Dimitri Soudasszal szemben. Az elsőt a két ország női hokiválogatottjainak összecsapására kötötték, amely Kanada - és ily módon Soudas - győzelmével ért véget a döntőben. Harper ekkor dupla vagy semmit ajánlott a férfi válogatottak döntőjére, amelyet Obamához hasonlóan elbukott.

Gibbs nem pompázott sokáig a juharfaleveles kanadai mezben, hanem levetette, alatta pedig egy USA feliratú mez feszült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: