2011-09-08 17:03:01• hírek • Samsungsport.hu/F1-Live.hu

Berger: Schumacher egy Red Bullban még futamokat nyerne

Gerhard Berger, az egykori versenyző és csapattulajdonos továbbra is nagyra tartja a német képességeit, de az első négyben már nem jut hely szerinte Schumachernek.

Michael Schumacher egy nagyszerű versenyző és a média spekulációi ellenére sem kell visszavonulnia - véli Gerhard Berger. - A koránál fogva Michael (Schumacher) már nem tudja legyőzni a fiatal és szupergyors versenyzőket, de ez rendben van - folytatja az osztrák.

- Azonban a ranglistán közvetlenül mögöttük áll. A legjobb srácokhoz (Vettel, Rosberg, Hamilton) képest két-három tizeddel van elmaradva. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy Red Bull-lal még képes lenne a győzelemre. Még mindig nagyra tartom őt. A fent említett három versenyzőn kívül csak Alonsót sorolom elé - teszi hozzá.

Martin Whitmarsh már korán sincs ennyire elragadtatva a hétszeres bajnoktól: szerinte Schumacher „csak a top 12-ben van". Gerhard Berger nem hagyhatta szó nélkül Stefano Domenicali megnyilvánulását sem, miszerint Vettel nem igazi vezéregyéniség: - Domenicali hihetetlen nagyot hibázott - reagált az osztrák arra a kijelentésre, hogy Vettel egyszerűen túl fiatal ahhoz, hogy a hátán vigyen egy csapatot. „Ha valaki rendelkezik ezekkel a képességekkel, akkor az Sebastian. Ezt már a Toro Rosso-nál is bizonyította és továbbfejlesztette a Red Bullnál.

- Ez nem életkor kérdése. Fejben már sokkal érettebb, mint azt az életkora alapján gondolnánk - bizonygatja az igazát Berger. - Vettel nem hibázik nyomás alatt, nem úgy, mint Webber, aki egy nagyon jó versenyző, de nem túl erős az ilyen helyzetekben. Vettelnél nagyon sok tényező állt össze: sebesség, szorgalom, és odafigyelés a részletekre. Úgy kombinálja őket, hogy a lehető legoptimálisabb opciót kapja meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: