2012-05-26 15:24:22• hírek • samsungsport.hu

Michael Schumacher újra a pole-ban

Michael Schumacher, a Mercedes AMG Petronas hétszeres világbajnoka nyerte a Forma 1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését, az 5 helyes rajtbüntetése miatt azonban csak a 6. helyről rajtolhat vasárnap. Az első kockát így Mark Webber örökölte meg a Red Bull Racing színeiben, Nico Rosberg és Lewis Hamilton előtt.

Sergio Perez odacsapta autóját öt perccel az edzés kezdete után a szalagkorláthoz, jobb hátsó kereke le is szakadt és gazdátlanul gurult a pályán, de szerencsére épp nem járt arra senki, nem okozott veszélyt. Az edzést megállították, a mexikói pilóta összetört autóját levitték a pályáról. Heikki Kovalainen majdnem bejutott a második körbe a Caterhammel, mindössze négy századon múlt, hogy nem előzte meg Jean-Éric Vergne Toro Rossóját.

A Q2-ben Felipe Massa 2008-as önmagát idézte az egyre javuló Ferrarival: Nico Rosberg 1:15.0-s idejét megjavítva 1:14.9-et ment a kvalifikáció második szakaszában és megnyerte azt. A mezőny döbbenetesen szoros volt: a brazil pilóta és a 10. helyen éppen, hogy továbbjutó Kimi Räikkönen (Lotus) között mindössze 4 tized volt a különbség! Erre a szakaszra is jutott egy baleset: Vergne csapta oda a Toro Rossót a korláthoz, szerencsére nagy baj nem lett a dologból.

A Q3-ban Grosjean 1:14.6-os idővel nyitott, ezt Rosberg javította tovább 1:14.5-re, az élen sokáig nem volt változás. Massa nem tudta megismételni az előző szakaszban nyújtott remek teljesítményét, de Alonso se volt közel az első sorhoz. Sebastian Vettel viszont annyira messze volt tőle, hogy a címvédő ki se jött a boxból, gumispórolási okokból. Az edzés végén Mark Webber jött egy remek időt, amivel élre állt, de még őt is megelőzte Michael Schumacher!

A hétszeres világbajnok azonban nem indulhat az első rajtkockából, mert az előző futamon kiütötte Bruno Sennát, így öthelyes rajtbüntetésben részesült.

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: