2009-09-21 16:07:27• hírek • Gozner Gertrud

Mi van az urak fején?

A férfi hajviselet aktuális divatjáról kérdezgettük Halinda Zsolt férfifodrászt.

Az 55-60 év körüliek a nosztalgiázok csoportjába tartoznak, a klasszikus formák hívei, és olyan frizurákat kérnek, amelyek a nyolcvanas években és a kilencvenes évek elején voltak divatosak - kezdte mondanivalóját a szakember. A harminc és negyven év közötti korosztály a géppel levágott, oldalt kicsit felnyírt, szintén megszokott, klasszikus stílust részesítik előnyben - tette hozzá.

Ami a frizuradivatot illeti, a 14-16 éves fiatalok a legbátrabbak - magyarázta Halinda. Nagy kedvencnek számítanak a zselés-habos tüskézett hajformák, amelyeket hátul V-alakban felnyírnak. Ugyancsak ők kérik azt, hogy egy sportmárkalogót vagy betűt beleborotváljanak a hajukba, úgy mint a Puma, az Adidas vagy a Nike jelek.

A 16-30 közöttiek a legvegyesebb korosztály, köztük megtalálható az extrémebb frizurák és a konszolidáltabb hajformák is. Azonban általános tendencia, hogy a férfiak is egyre bátrabbak lesznek, ami a hajukat illeti, az idősebbek és az üzletemberek is gyakrabban kérik, hogy géppel minél rövidebbre vágják a hajukat - fejtette ki a fodrász.

Ez részben azért is van, hogy ne kelljen havonta fodrászhoz járniuk, ugyanis mindenki úgy spórol ahogy tud, a legtöbb kliens olcsó és gyors frizurát szeretne - magyarázta a szakember. A tincselés vagy a festés a férfifodrászatban teljesen kiment a divatból, az a kilencneves évek slágere volt. Most a szálkázott, fél szemre engedett frizurák a menők a tizenéves korosztályban.

Általában 20-22 éves korig kísérleteznek a férfiak a hajukkal, aztán megnősülnek és már a klasszikusabb frizurákat választják - osztotta meg lapunkkal tapasztalatait a fodrász. Azonban egyre több vendég hagyja meg a szakállát, és kéri, hogy formára igazítsák, sőt, modelleket vágatnak bele. Ugyanakkor egyre több férfi kéri, hogy a szemöldökét is igazítsák meg, holott az korábban nem volt jellemző. Vannak, akik futballisták és filmszínészek képeivel állítanak be a fodrászüzletbe, és rájuk szeretnének hasonlítani, ami azt jelzi hogy a nyugati stílus itthon is kezd lassan meghonosodni - fogalmazta meg Halinda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: