2020-03-20 12:17:01• hírek • Szatmár.ro

Mi történik, ha a koronavírus-fertőzöttek száma eléri a 4 ezer főt?

Még legalább egy hétnek el kell telnie, hogy kiderüljön, mikor ér csúcsára a járvány – mondja az egészségügyminiszter.
 

Victor Costache egészségügyminiszter a Digi 24 hírcsatornának nyilatkozott a koronavírus-járvány kapcsán. Mint elmondta: maga a betegség nem egy nagyon összetett dolog, azonban a kezelése rengeteg erőforrást igényel. A kérdésre, hogy mikorra várják a járvány csúcsát, a miniszter kitérő választ adott. „Legalább egy hétnek vagy 10 napnak el kell telnie, hogy erre választ kapjunk” – mondta.
 

A miniszter szerint jelen pillanatban az ország a koronavírus-betegek kezelésének az első fázisában van, azaz az eddigi betegeket járványkórházakban ápolják.
 

A romániai betegek 80 százaléka külföldről hazatárt román állampolgár, a miniszter pedig további külföldön dolgozók hazatérésére számít – köztük pedig biztosan lesznek még fertőzöttek. Elmondta azt is, hogy tanultak más országok hibáiból, így elvileg könnyebb lesz a fertőzés kordában tartása.
 

Megnyugtatott továbbá mindenkit: megkezdik az egészségügyi maszkok gyártását az országban és hamarosan indul az egészségügyben használt „kezeslábasok” hazai gyártása is. Addigis Törökországból érkezik egy nagyobb szállítmány maszkból és kezeslábasból Romániába, amit a járványkórházak kapnak meg.
 

A miniszter arról is beszélt: ha a betegek száma eléri a 4 ezer főt, már nem tudnak mindenkit kórházban tartani, ezért a könnyebb eseteket a beteg otthonában fogják kezelni.    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: