2009-10-08 17:29:20• hírek • Szatmar.ro

Túl sok a tizenegy

A FIFA alelnöke többek között a játékosok számának csökkentésével forradalmasítaná a focit.

„Semmi értelme annak, hogy a futballban 500 éve ugyanazok a szabályok vannak", mondta Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIF) alelnöke egy londoni tárgyalás során.

Az közép-és észak-amerikai térség (CONCACAF) elnöke szerint a labdarúgás több tekintetben is változtatásra szorul, úgy a játék szabályait, mint a körülményeit illetően.

Warner szerint csökkenteni kellene a játékosok számát a pályán, mert akkor több lenne a szabad terület, ennek következtében pedig a gól is, ami látványosabbá tenné a játékot. Szerinte egy csapatban ne tizenegy, hanem csak tíz futballista szerepeljen. A játék dinamikáját szolgálná szerinte az is, ha a szimuláló játékosokat tíz percre, ideiglenesen kiállítanák.

A Trinidad és Tobagó-i sportvezető szerint szükség lenne a fizetési sapka bevezetésére, hogy a klubfociban kiegyenlítődjenek az erőviszonyok: „A kiscsapatok nem tudják megfizetni a sztárokat és a nagyokhoz felzárkózni. Angliában már tíz éve négy csapat uralja a bajnokságot és ha nem teszünk valamit, akkor ez örökre így marad", érvelt Warner.

Szerinte a FIFA-nak köteleznie kéne a klubokat, hogy azok árbevételük 10%-át azon országok labdarúgásának a megsegítésére fordítsák, ahonnan légiósaik származnak. Ezzel biztosítanák a bázisok fenntartását és azok fejlődését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: