2015-10-13 16:51:59• hírek • Gold-T Farm

Mi okozza a fejfájásom?

Szinte mindenkivel előfordul időnként, hogy fejfájás gyötri -  a statisztikák szerint minden második személy rendszeresen szenved emiatt.

A fejfájás intenzitása, típusa azonban, mint ahogyan a kiváltó okok, is nagyon sokfélék lehetnek.  Bizonyos esetekben eléggé egyértelmű, mi okozza a fejfájást. A fejfájás ugyanis gyakori kísérője más betegségeknek - ilyen például az influenza, megfázás, fülgyulladás, arcüreggyulladás - de megszokott velejárója például a másnaposságnak, időjárás változásnak. Vannak esetek azonban, amikor kevésbé egyértelmű, mi miatt fáj a fejünk.

A fájdalom csillapítása mellett viszont fontos a kiváltó ok kezelése is. Íme néhány igen gyakori oka a fejfájásnak:
- Magas vérnyomás  - ha gyakran tör ránk a fejfájás, érdemes ellenőriznünk a vérnyomásunkat, lehet hogy hipertóniáról árulkodik a tünet. 
- Rossz látás, a szemek túlerőltetése - Ha a megszokottnál több időt töltöttünk számítógép előtt vagy légkondícionált helyiségben, lehetséges, hogy a szemeinkkel van összefüggésben a fejfájás.
- Folyadékfogyasztás - a túl alacsony folyadékfogyasztás szintén gyakori kiváltója a fejfájásnak. Lehet, hogy néhány pohár vízzel is megszabadulhatunk a fájdalomtól.

A cikk folytatása a Gold-T Farm oldalán olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: