2018-03-22 12:48:54• hírek • Szatmár.ro

Mi lett volna, ha... Vajon megelőzhető lett volna az önvezető autó balesete?

A belső kamerafelvételek alapján találgatható: vajon egy sofőr képes lett volna időben reagálni, és megelőzi a halálos gázolást?

 

A napokban sokkolta az önvezető autók irányába nagy reményt táplálókat az a hír, mely szerint egy önvezető Uber fuvarozó autó az Egyesült Államokban halálra gázolt egy biciklist. Az önvezető autók tesztelését az Uber azonnal leállította, és belső vizsgálatot rendeltek el. Ezzel párhuzamosan a rendőrség is nyomoz a tragikus kimenetelű ügyben, mely során egy 49 éves nő az életét vesztette. 

 

A rendőrség idő közben közzétette a baleset felvételét is, amely megerősítette azt a feltevést, amit eddig is tudni lehetett, mely szerint a bicikliét toló nő szabálytalanul kelt át az úton, azt azonban nehéz megállapítani, hogy az autó volánja mögött ülő Über alkalmazott közbe tudott volna e lépni. Az önvezető üzemmódban működő autó felvételén látszik, hogy a sötét úton legfeljebb másfél másodperccel a tragédiát megelőzően tűnt fel a gyalogos.  Vajon egy sofőr megelőzhette volna a tragédiát?

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: