2016-05-20 11:52:22• hírek • Szatmár.ro

Mi lesz belőled, kisfiam?

Építem a jövőm címmel tartottak középiskolai börzét az Ankora kereskedelmi központban.

A címben feltett kérdésre adott válasz eldöntésében segít a péntek délelőtt megtartott középiskolai börze. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által szervezett eseményen a nyolcadikosok ismerkedhettek meg a megye középiskoláinak ajánlataival, legyenek azok szakiskolák vagy éppen elméleti líceumok.

Az Ankora kereskedelemi központ alagsorában rengeteg oktatási intézmény mutatta be ajánlatát. Nem csak oktatók, hanem diákok is jelen voltak az iskolák standjainál. A pultokon szóróanyagok hirdették a lehetőségeket, a szakiskolák pedig látványos szakmai bemutatókkal próbálták a nyolcadikosokat magukhoz csábítani. Az Eliza Zamfirescu Könnyűipari Líceum standjánál például fodrászkodtak, műkörmöt építettek és varrtak a lányok. A börzén jelen levő sportskola sikeres sportrolóinak jelenlétével és számos kupával népszerűsítette magát, az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum standjánál igazi képzőművészeti tárlatot csodálhattunk meg, esetenként élő zenei aláfestássel.

Az eseményen természetesen jelen volt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Gimnázium is. Mindhárom magyar nyelvű középiskola ízlésesen összeállított standdal, szórólapokkal és mosolygós diákokkal népszerüsítette a továbbtanulási lehetőségeket a nyolcadikosok körében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: