2011-05-04 08:40:37• hírek • MTI

Magyar-igazolványok: nem az RMDSZ adminisztrálja

Május 9-től már nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári főtitkárságán működő Központi Tájékoztató Iroda foglalkozik a magyarigazolványok megszerzésével járó ügyintézéssel - olvasható Kovács Péternek, az RMDSZ főtitkárának közleményében.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a főtitkár kifejtette, hogy a státustörvény romániai alkalmazását a román és a magyar kormány közötti megállapodás teszi lehetővé, annak alapján jött létre az irodahálózat, amelynek adminisztrációs, koordinációs és munkáltatói feladatait az RMDSZ javaslatára a Progress Alapítvány látta el, szorosan együttműködve a magyar kormányzati hatóságokkal.

Az RMDSZ szerint az irodahálózat az évek során több mint 540 ezer személynek nyújtott teljes körű szolgáltatást. Tekintettel arra, hogy idővel csökkent a magyarigazolványt igénylők száma, a tevékenység és az ezzel járó dologi kiadások mértéke is csökkent valamelyest, de nem szűnt meg, továbbra is létezik egy jól bejáratott és kifogástalanul működő rendszer, amely ma is ellátja minden jogosult ügyintézését.

Kovács szerint az érvényes román-magyar kormányközi megállapodás, illetve a rendszer kifogástalan működése ellenére a magyar kormány illetékes szerve május 2-án tájékoztatta az RMDSZ főtitkárságán működő Központi Tájékoztató Irodát, hogy május 9-től kezdve nem jogosult ellátni a magyarigazolvány és a hozzátartozói igazolvány ügyintézésével kapcsolatos feladatát.

"A fentebb ismertetett, tőlünk független okok miatt nem áll módunkban ellátni a magyarigazolvány megszerzésével kapcsolatos adminisztratív feladatokat. Kérjük, hogy az érdeklődők forduljanak a magyar főkonzulátusokhoz" - olvasható az RMDSZ főtitkárának közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: