2018-01-03 14:48:27• hírek • közlemény

Mi lesz a pirosberki utcanevekkel?

Közszolgálat vagy a polgárok jólétének akadályozása a kormányhivatal "szakembereinek" a célja? Az alábbiakban a polgármester, az alpolgármesterek és a városmenedzser által közösen megfogalmazott gondolatokat adjuk közzé.

"Huszonhét év után a jelenlegi városvezetés volt az első, amely megértette, hogy milyen gondokkal küszködnek a Pirosberek és környékének lakói, és megpróbált megoldást találni erre. Annak ellenére, hogy ez olyan probléma, amely orvoslása mindenkinek az érdeke, egyesek számára csak egy újabb politikai csatározást jelent. Másképp sajnos nem tudjuk jellemezni a Szatmár Megyei Prefektúra hozzáállását, amely feladatát félreértve nem a lakosok érdekeit igyekszik szolgálni, hanem inkább akadályozza azok érvényesülését.
 

Október 26-án a Szatmárnémeti Tanács egyhangulag megszavazta azt a határozattervezetet, amely egycsapásra megoldaná a környéken élők gondjait, akik évtizedek óta kérik ezt. Eszerint a Pirosberek utcái nevet kapnának, az ott élők pedig házszámhoz juthatnának és hivatalosan is ott lennének bejegyezve. Ez valamiért azonban nem tetszik a kormányhivatal munkatársainak, ugyanis december 5-én minden indoklás nélkül megtámadtak a tanácsi határozatot.
 

Ezzel több száz ott élőnek tesznek keresztbe, akik emiatt nem csak különböző kedvezményektől esnek el, de a biztonságuk is veszélybe kerül emiatt. Többször előfordult ugyanis, hogy a mentősök, a tűzoltók és a rendőrség munkatársai nem tudtak kimenni egy helyszínre, mert utcanév és házszám hiányában nem találtak azt. De lakcím hiányában egyébb szolgáltatásokhoz sem juthatnak hozzá.
 

Éppen ezért arra kérjük az érintetteket, hogy abban az esetben, ha úgy érzik, hogy a kormányhivatal akadályozza őket jogaik gyakorlásában, jelezzék azt személyesen az intézmény székhelyén, a Piața 25 Octombrie 25. szám alatt, a Közigazgatási Palota első emeletén, a prefektúra székhelyén, de jelezhetik észrevételeiket az alábbi telefonszámokon is.
 

Darius Filip prefektus - szolgálati telefonszám: 0261-711536

Cosmin Dorle, osztályvezető, jogi osztály - szolgálati telefonszám: 0261-711989

Adina Tomsa, jogász - szolgálati telefonszám: 0261-711989
 

Végezetül, feltennénk a költői kérdést? Mit engednek meg maguknak egyes, az állam szolgálatában levő úgynevezett "közhivatalnokok", akik ahelyet, hogy azért dolgozzanak, amiért fizetik őket, az adófizetők biztonságával szórakoznak? Mi a kampányunkban azt ígértük, hogy véget vetünk a káosznak, azonban úgy tűnik, egyeseknek nem ez az érdekük."

 

 Kereskényi Gábor polgármester

 Doina Feher es Adrian Albu alpolgármesterek

Maskulik Csaba városmenedzser

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: