2010-03-29 17:29:40• hírek • Póti Orsolya

Mi lesz a fűtőházak sorsa?

2007-ben a Városi Tanács egy olyan határozattervezetet fogadott el, amelynek értelmében huszonegy fűtőházat adnak ki koncesszióba. Ebből hat kazánházat még nem vett át senki.

2007 óta tíz koncesszióba kibocsátott kazánház teljesen fel lett újítva, és ezek különböző célokkal működnek. Kettőt orvosi rendelőnek alakították át, van amelyben üzlet, vagy nyomda létesült, és van olyan kazánház, amelyet irodáknak  alakítottak át. Egy fűtőház a Polgármesteri Hivatal raktára, és egy másikat pedig archívumnak használnak. Ezenkívül még öt fűtőház már ki van adva, de azokban még nem fejezték be teljesen felújítási, átalakítási munkálatokat.

A Városi Tanács a megmaradt hat háztól is minél hamarabb megszabadulna, hiszen egyre több hajléktalan fészkeli be magát az üres, elhanyagolt épületekbe. Ez rontja a környék kinézetét, valamint a környéken lakók is gyakran panaszkodnak.

Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy áprilisban vagy májusban egy olyan határozattervezetet nyújtanak be, melyben a megmaradt hat ingatlan sorsáról kellene dönteni. Már van néhány terv és ajánlat, de ezek még nem teljesen biztosak, hiszen a nehéz gazdasági periódus miatt nem könnyű az ilyen ingatlanokba való befektetés, hiszen sokkal bonyolultabbak a felújítási munkálatok. Például a Humulesti sétányon lévő kazánházat egy multifunkcionális szociális épületté alakítanák át, de még elválik, hogy ez az EU-s projekt sikeres lesz-e vagy sem - tette hozzá Kereskényi.


A 14-es lakónegyedi kazánház a Bon Giorno üzletlánc egyik bevásárlóközpontjaként működik
A 14-es lakónegyedi kazánház most a Bon Giorno üzletlánc egyik bevásárlóközpontjaként működik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: