2009-12-30 10:36:58• hírek • Szatmár.ro

Mi lesz a dabolci tóval?

Incze Lajos
Incze Lajos

A kilencvenes évek eleje óta próbálkozik valamit kezdeni a dabolci kavicskitermelővel a halmi önkormányzat: az egykoron állami egység működtetésére most ismét keresik a vállalkozó szellemű befektetőt.

Pár éve egy magyarországi cég üzemeltette a kavicsbányát, ennek tulajdonosa azonban elhunyt. Miután ismét versenytárgyalást hirdetett a polgármesteri hivatal, tavaly jelentkezett egy avasfelsőfalui vállalat, amely a szerződés értelmében előre kifizette volna az ezévi bérleti díjat, ami mellett egy bizonyos mennyiségű kavicsot is adott volna az önkormányzatnak minden évben.

A fizetés nem történt meg többszöri felszólítás ellenére sem, így a helyi tanács felbontotta a megegyezést. Incze Lajos polgármester szerint nem tudni, találnak-e újabb befektetőt,hiszen a kavicsbányatóhoz alig egyhektáros terület tartozik, és a kitermelésre váró anyag mélyen a felszín alatt található.

Ami a tó idegenforgalmi szempontból történő hasznosítását illeti, ez is stagnál egyelőre, hiszen tulajdonjogi viták miatt a versenytárgyalást megnyerő cég nem tud nekilátni a tervezett munkálatoknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: