2009-06-17 16:40:24• hírek • Szatmár.ro

Mi legyen az igazgatókkal?

A decentralizáció egyik nagy kérdése a pénz, a másik pedig az, hogy maradnak-e a nemrég kinevezett intézményvezetők.

Günthner Tibor, Szatmár megyei RMDSZ-szenátor úgy látja, a megyei tanácsoknak attól a pillanattól joga lesz beleszólni, ki vezesse a decentralizált intézményeket, amikor azok átkerülnek a fennhatósága alá. Igy annak ellenére, hogy nemrég politikai úton leváltották a régi igazgatókat, és újakat neveztek ki, valószínű, hogy a megyei önkormányzatok élnek a joggal, hogy változtassanak a helyzeten. A szenátor szerint ha nem áll majd fenn ez a lehetőség, akkor csak formális decentralizációról van szó.

Günthner különben a várható anyagi bizonytalanság ellenére is a decentralizáció elkötelezett híve:
- Eddig a minisztériumok csak hallomásból, közvetítőkön keresztül ismerték a Szatmár megyei problémákat, ha el is jött egy-egy hivatalos képviselő, az általában fogadásokon, formális találkozókon vett részt. A helyi sajátosságokat csak a helyi szakemberek ismerik.

Mint köztudott, a kormány azt tervezi, hogy a kórházak, az ifjúsági, a mezőgazdasági igazgatóságok, a mezőgazdasági szaktanácsadási hivatalok átkerülnek a megyei tanácsokhoz. Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint a nagy kérdés az, kap-e elég pénzt az intézmény ezek fenntartására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: