2011-11-16 11:21:48• hírek • Kocsis Zoltán

Mi legyen a szabálytalanul parkoló autókkal?

Buszmegállókban parkoló autók, járdákat teljesen elfoglaló járművek, a megállni/várakozni tilos táblára fittyet hányó autósok: sajnos ezek hozzátartoznak a szatmárnémeti mindennapokhoz. A kerékbilincs megszüntetése után a polgármesteri hivatal egy újabb radikális megoldást szeretne bevezetni: elszállítanák a szabálytalanul parkoló autókat. Az elképzelést azonban közvitára is bocsátják.

A határozattervezet-tervezet szerint a Közlekedési Rendőrség és a Helyi Rendőrség elszállíttatna minden olyan autót, amely szabálytalanul várakozik vagy parkol valamely közterületen. Márpedig tilos megállni, várakozni vagy parkolni többek között vasútátjáró közelében, hídon, híd alatt, éles kanyarokban, gyalogos átjárón vagy annak közelében, útkereszteződésben, körforgalomban, busz- és taximegállóban, kerékpárossávban, parkokban, mozgássérültek vagy egyéb személyek számára fenntartott parkolóhelyeken illetve járdákon, amennyiben a gyalogosok számára kevesebb, mint egy méter szab hely marad. És értelemszerűen azon a helyeken, ahol ezt tábla tiltja.

A város vezetése azt reméli, hogy az intézkedés következtében sikerül akadálymentesíteni és tehermentesíteni a forgalmat, növelni annak biztonságát, optimizálni a tömegközlekedést és a gyalogosok biztonságát.

Mielőtt azonban a tervezet a Városi Tanács elé kerülne, a polgármesteri hivatal közvitára bocsátja azt. Mindenkit, akit érdekel a téma és véleményét kulturált formában ki akarja nyilvánítani, azt november 18.-án, pénteken várják a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatal gyűléstermében 10.00 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: