2011-11-21 11:43:32• hírek • Szatmár.ro

Mi érdekli a nézőket?

Öt hónapja alakult meg az MTVA Közönségszolgálata. A napi 200 telefonhívásban és e-mailben a nézők és hallgatók kéréseket, dicséreteket, kritikákat fogalmaznak meg. A megkeresések harmada a határon túlról érkezik.

2011 augusztusától egységes közönségszolgálat várja a nézői és hallgatói észrevételeket a közszolgálati médiában. Két munkatárs a Magyar Televízió, egy a Magyar Rádió, egy pedig a Duna Televízió régebbi közönségszolgálatából érkezett a csapatba. A műsorok októberi megújulása nyomán a telefonhívások, levelek, e-mailek száma is megemelkedett, s meghaladta a napi kétszázat. A jelentkezők kérdeznek, kérnek, dicsérnek és kritizálnak, a közönségszolgálat munkatársai az észrevételeket az illetékesekhez továbbítják. Sok néző figyelemmel kíséri megjegyzéseinek sorsát, és amennyiben pozitív változást tapasztal, azt is örömmel jelzi.

A műsorok közül a legtöbb hívás az m1 két népszerű vetélkedőjéhez, a Maradj talpon! és a Magyarország, szeretlek! produkciókhoz kapcsolódik. Több kérdésből az aggódás csengett ki: A Maradj talpon! című kvízműsor kapcsán sokan érdeklődnek, mi történik a mélyben eltűnő játékosokkal.

A Duna nézői különösen szívükbe zárták a Mága show-t, a határon túli nézők gyakran a részvétel lehetőségéről érdeklődnek. A szombat-vasárnap délutáni filmbemutatók szerkesztőihez is sok kérés érkezik.

Közönségszolgálat az MTVA szerkesztőségében

A közmédia új műsorai mellett a kérdések java a Duna TV október végén lezajlott műholdváltásához kötődik. Nagyon sok belföldi és határon túli néző érint a változás, és közülük többen kérik a Közönségszolgálat, illetve a digitális átállásért felelős munkatárs segítségét. Extrém esetek is előfordultak: egy szerelő a létra tetején állította be a parabolaantenna pozícióját, és hirtelen sürgős kérdése adódott. Ilyen esetekben az MTVA-s munkatársak gyorsaságán és pontos válaszán múlik, hogy aznap este nézheti-e a család a Duna adását. A technikai gondok másik része MR O1 lekapcsolásához fűződött, s általában sikerült megnyugtatni az érdeklődőt, hogy az URH sávon nincs változás. Természetesen több néző félreérti a Közönségszolgálat ténykedését. Volt olyan telefonáló, aki arról érdeklődött, mikor megy ki antennát szerelni a csapat.

A Közönségszolgálat négy munkatársa hétköznap reggel 8 és este 18 óra között várja a hívásokat és a leveleket, ezt követően az üzenetrögzítőnkön a népszerű műsorvezetők felváltva mondják fel az üzenethagyásra felhívó szöveget. A telefonálók először Süveges Gergő, majd D. Tóth Kriszta hangját hallották, november 10-től pedig már Gundel Takács Gábor köszönti a hívókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: