2018-08-10 09:03:16• hírek • Bede Emőke

Mi a megoldás a kéregetők okozta problémára?

A Helyi Rendőrség munkatársai napi szinten állítanak elő olyan kéregetőket, akik folyamatosan zaklatják a járókelőket és nem ritkán agresszívan lépnek fel azokkal szemben, akik nem szánják meg őket egy-két lejjel.

E. Gizella személye nem ismeretlen a szatmáriak számára. A nő nem egyszer zaklatta a járókelőket, mi több, arra is volt már példa, hogy megütötte őket, ha nem voltak hajlandók néhány lejjel „támogatni” őt.  A Helyi Rendőrségnek számtalan esetben kellett eljárnia a 37 éves batizi nővel szemben, ám az intézkedések hatástalanok maradtak. A kéregető asszony újra és újra visszatért, és nem hagyta otthon erőszakos viselkedését sem. Utolsó előállítása után a rendőrök bevitték a pszichiátriára, ahonnan rövid idő után távozhatott, s nem is kellett neki néhány óránál több, hogy újra az utcákat járja.



Hasonlóan makacs módon ragaszkodik Szatmárnémeti utcáihoz P. Albert is. A 27 éves férfi nem munkával, hanem többször is zaklatásig fajuló kéregetés által keresi meg a pénzét. E hét szerdáján először az Október 25. térről szedték össze a Helyi Rendőrség munkatársai, majd alig néhány órával később már a Szabadság tér teraszainál ülőktől próbált kicsikarni néhány lejt. A rend emberei innen is kiebrudalták, de ez a dolog a rendőrség saját bevallása szerint is kezd sziszifuszi munkává válni.
 

A Helyi Rendőrség épp ezért a hivatalos Facebook-oldalán fogalmazott meg egy üzenetet a város lakossága számára. Arra kérik a járókelőket, ne adjanak pénzt a kéregetőknek, hiszen ezzel a problémát nem orvosolják, épp ellenkezőleg, csak tovább táplálják a jelenséget. A közlemény szerint a Szatmárnémeti utcáin portyázó koldusoknak java része nem éhezik, a pénzt nem élelemre fordítják. Emellett azt is érdemes tudni róluk, hogy 90 százalékuk még csak nem is szatmári, hanem a környező településekről, nem ritkán a szomszédos megyékből érkeznek városunkba, hogy a járókelők könyörületét kihasználják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: