2018-10-25 14:47:34• hírek • Bede Emőke

Mi a helyzet a Decebal híddal? Hát a körforgalommal?

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

A Decebal híd története nem a közelmúltban kezdődött, és egyelőre úgy tűnik, nem is mostanában lesz vége, viszont jó hír, hogy lassú, de biztos léptekkel haladnak a cél felé.

A legutóbbi komoly megmozdulás, melyre még Szatmárnémeti lakosai biztosan élénken emlékeznek, az a nagy nyári felújítás volt. A munkálatok júniusban kezdődtek, közvetlenül azután, hogy véget ért az iskolai tanév. Ezzel ugyanis érezhető módon csökkenni szokott a városban tapasztalható forgalom, így a híd egy részének lezárása és az ebből adódó kellemetlenségek kevesebb embert érintettek, mintha mondjuk májusban történt volna ugyanez. Majd a munkálatok java része néhány hétnyi feszült várakozás után befejeződött, a hidat pedig újra átadták a forgalomnak, viszont az eredeti, még az előző városvezetéstől örökölt szerződésben foglalt célt még korántsem érték el.
 

A következő nagyobb munkálatokig azonban érthető módon nem lehet karbatett kézzel ülni. Mint azt a városmenedzser a Szatmár.ro kérdésére kifejtette, jelenleg az a kivitelező fő dolga, hogy a jelenlegi állapotokat sikeresen megtartsa. „Ezeket a munkálatokat két-három héten belül kötelező módon el kell végezni, azaz még a tél beállta előtt. Enélkül ugyanis csak tovább fog repedni, tovább fog romlani a híd állapota” –monda el Maskulik Csaba, aki ezen a héten találkozott is a kivitelező cég képviselőjével, hogy a részletekről egyeztessenek.
 

Persze nem ez az egyetlen kérdés, mely lázban tartja a város autós társadalmát, hanem az is, hogy mikor lehet végre állandósítani a Burdea-kereszteződés körforgalmát. Mint megtudtuk, ez a feladat jóval komplexebb, mint elsőre tűnik, ugyanis több tényező is befolyásolja az ügy menetét. „A körforgalom állandósítása egy hatalmas beruházáshoz kötött, mégpedig az Octavian Goga sugárútnak a rendbetételéhez. Ameddig ott a teljes víz- és csatornahálózat nem lesz kicserélve, addig nem is lehet véglegesíteni, mert a munkálatok alatt a körforgalmat folyamatosan mozgatni kell az autók haladása érdekében” –árulta el a városmenedzser, s így már érthető és megérthető, miért kell még mindig műanyag bójákat kerülgetnünk. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: