2009-07-02 17:37:13• hírek • MTI

Meztelen munka a csapatszellemért

Egy teljes napon át meztelenül dolgoztak egy Newcastle-i design és marketingcég munkatársai, hogy így javítsák a csapatszellemet.

David Taylor üzleti pszichológus azt javasolta egy Newcastle upon Tyne-i design- és marketingcég dolgozóinak, hogy fokozni fogja a csapatszellemet, ha egy napig meztelenül dolgoznak - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.
A szakembert azért hívták a ki céghez, mert a hitelválság kezdetekor hat embert el kellett bocsátani. A tanácsadó azt mondta a dolgozóknak, hogy ha leveszik a ruhájukat, azzal a gátlásaikat is levetkőzik, és nyíltabban, őszintébben tudnak egymással kommunikálni.

"Arra kérni egy teljes szervezetet, hogy mászkáljanak meztelenül, a legszélsőségesebb technika, amelyet valaha is alkalmaztam. Furcsán hat, de működik. Ez a magukba vetett és az egymás iránti bizalom alapvető kifejezése" - mondta Taylor.

A kezdeti húzódozás után csaknem mindenki teljesen levetkőzött - egy férfi akadt, aki nemi szervét hangsúlyozó tangát viselt, a vállalat két női dolgozójából pedig az egyik a fehérneműjét hagyta magán.

"Isteni volt. Most, hogy láttuk egymást pucéron, nincsenek korlátaink. Senki sem kényszerített minket. Ha ruhában akartunk lenni vagy fehérneműben, azt is lehetett. De én szeretem a testemet, és nem vagyok szégyenlős. Mind szépek vagyunk, akár nagyobb testűek vagyunk, akár kicsik" - mondta a 23 éves Sam Jackson, a két nő közül a teljes meztelenséget vállaló kolléga.

"Davidnek egy hetébe került, míg bátorságot öntött belénk. Az első lépések idegtépők voltak, de ahogy elértem az asztalomig, és nekiláttam a munkának, már egészen kényelmes volt. Dolgoztak az érzelmeink, de úgy találtuk, sokkal őszintébben tudunk beszélni egymással - és ez azóta is így van. A cég helyzete is sokat javult" - mondta el a másik hölgy.
A kísérletet  áprilisban filmre vették, és Meztelen Hivatal címmel júliusban fogja vetíteni egy kábeltévé-csatorna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: