2009-05-07 18:17:06• hírek • Parajdi Andrea

Érdeklődnek a reptér iránt

Kína különös figyelmet fordít a Szatmár Megyei Reptér kihasználásának lehetőségeire. Liu Zengwen, a Kínai Népköztársaság romániai nagykövete megyénkbe érkezett, hogy Csehi Árpád, megyei tanácselnökkel közvetlenül egyeztessen az elképzeléseikről.

Már korábban is szó volt róla, hogy Kína érdeklődik a Szatmár Megyei Reptér iránt. Immár megtörtént az első komoly lépés a helyi repülőtér fellendítésére, hiszen Liu Zengwen, a Kínai Népköztársaság romániai nagykövete személyesen látogatott el megyénkbe, hogy feltérképezze az itteni lehetőségeket.

A találkozó során Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke bemutatta Szatmár megyét, a régió sajátosságait, a fejlesztési lehetőségeket, s vázolta a jövőbeni elképzeléseket is. Szó esett Szatmár megye és a Kínai Népköztársaság eddigi kapcsolatáról, majd arról is egyeztettek, hogyan lehetne elérni, hogy minél több kínai turista érkezzen Szatmár megyébe.

Ezt követően a nagykövet kilátogatott a reptérre is, amely Csehi Árpád tanácselnök szerint szintén minden követelménynek megfelel, hiszen a legnagyobb repülőgépek fogadására is alkalmas.

Szatmárnémeti reptere elhelyezkedését tekintve egyfajta kapuként működhetne Kelet-Európa és Ázsia között az áruszállítás területén. Vonzó lehet ez a terület azért is, mivel nálunk jóval olcsóbbak a reptéri illetékek, mint a nyugatabbra lévő országokban, például Budapesten,  a távolság pedig meglehetősen rövid.

Az ügyben további találkozókra, és egyeztetésekre kerül sor.

Szatmár megyébe látogatott Liu Zengwen, Kína nagykövete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: