2016-01-05 14:15:27• hírek • MTI

Meztelen férfi szaladgált a Szent Péter-bazilikában

Egy brazíliai férfi anyaszült meztelenre vetkőzött a Szent Péter-bazilikában és a hívek és turisták között szaladgált hétfő délután. A vatikáni csendőrség őrizetbe vette, egy római kórház pszichiátriai osztályára szállították - jelentette kedden az olasz sajtó.

A negyvennégy éves férfi átjutott a Szent Péter-bazilikába való belépéshez szükséges biztonsági ellenőrzéseken. Amikor beért a bazilikába, minden ruháját levetette, csak tornacipőjét hagyta a lábán és hátizsákját a hátán. Meztelenül a főoltár irányába futott.

A hívek és turisták későbbi beszámolói szerint a legnagyobb félelmet a hátán levő hátizsák keltette. Sokan attól tartottak, esetleg pokolgép van benne. A férfit a vatikáni csendőrség emberei állították meg, kabátot terítettek rá, és a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórház pszichiátriai osztályára vitték. Az egyébként ápolóként dolgozó férfi pszichológiai problémákkal küzd. Az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A meztelen férfiról a Szent Péter-bazilikában készült felvételek azonnal felkerültek az internetes közösségi oldalakra. Néhány képet az olasz sajtó is közölt.

2009. december 24. estéjén egy szintén elmebetegségben szenvedő nő a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise elején rávetette magát XVI. Benedek pápára. A 25 éves svájci-olasz nő később elmondta, hogy nem akarta bántani az akkori egyházfőt, csak találkozni vele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: