2011-12-13 14:52:28• hírek • Szatmár.ro

Mezőgazdasági tanfolyamok az Agrárkamaránál

Tíz témakörben tart képzéseket a Megyei Agrárkamara, húsz jelentkező esetén vidékre is házhoz mennek.

A Szatmár Megyei Agrárkamara igyekszik nemzetközileg is elismert diplomákhoz juttatni az általuk szervezett szaktanfolyamokon részt vevő gazdálkodókat. Jelen pillanatban tíz témakörben indíthatnak tanfolyamokat, tudtuk meg Scholtz Bélától, az intézmény munkatársától. A tanfolyamokat gyakorlatilag bármikor el tudják indítani, csupán jelentkezőkre van szükség. Szerdán véget is ér egy méhészeti kurzus.

Fontos, hogy amennyiben pedig egy településen összegyűl húsz jelentkező, az Agrárkamara szakemberei akár "házhoz" is mennek, hogy megtartsák az órákat.

Mint már említettük, az egyik sikeres szaktanfolyam a méhészeti kurzos, de lehetőség van nagykultúra (búza-, kukorica-, stb. termesztés), állattenyésztés, faluturizmus, pék, tájépítő-virágkertész, zöldségtermesztő, gyümölcstermesztő, traktorista és szőlészet-borászat tanfolyamok elvégzésére is. Az igényt  a Szatmár Megyei Agrárkamara székhelyén, az 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatt, illetve a 0261-717-348-as számon lehet jelezni. A tanfolyamokra a beiratkozási díj 100 lej, a sikeres vizsgát követően pedig további 250 lejt kell befizetni. Kivételt képez a traktorista-tanfolyam, ebben az esetben a jelentkezés 150 lej.

Amellett, hogy a gazdálkodók új ismereteket szerezhetnek a különböző témakörökben, a Megyei Agrárkamara által kiadott diplomákat külföldön is elismerik, így a 360-504 órás tanfolyamok során szerzett ismereteket az országhatáron túl is kamatoztatni lehet.

Traktorista-tanfolyamot is indít az Agrárkamara

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: