2008-06-12 10:01:48• hírek • Szatmar.ro

Építészekre és mezőgazdászokra van szükség

634316_hard_workersA romániai cégvezetők a legbizakodóbbak, ami az új emberek alkalmazását illeti.

A romániai cégvezetők 37%-ának még tervei vannak arra vonatkozóan, hogy új embereket alkalmazzanak elsősorban az építkezési és mezőgazdasági szektorokban - mutatják a legújabb, a Munkaerő Alkalmazására vonatkozó felmérések.

A lengyel példát tekintve, miszerint nagy számú emigráns tért vissza az országba az infrastruktúra fejlődésének és a pénz értékének növekedése következtében, valamint figyelembe véve, hogy a spanyol cégvezetők nem túl optimisták a munkaerő jövőbeni alkalmazását illetően, Romániában is bekövetkezhet az emigránsok visszatérésének folyamata.

Az országban az építkezési szektorban szeretnének leginkább új alkalmazottakra szert tenni (+50%) 2008 végéig. Csökkenések várhatók másrészt az alkalmazások szempontjából a kitermelőiparban valamint a vendéglő és hotel szektorokban.

Az ország régióit tekintve, a Dél-kelet régió a legoptimistább az alkalmazások szempontjából (+42%), de pozitív tervei vannak a következő régióknak is: Bukarest-Ilfov +26%, Dél +30%, Központi régió +24%, Észak-keleti régió +23%, míg a Nyugati régióban +20%-os növekedésre van igény az alkalmazások terén.

Világviszonylatban Lengyelországnak és Romániának vannak a legkedvezőbb tervei, +29% és +26%, míg Spanyolország az, ahol a leggyengébb tervekkel találkozunk az alkalmazások szintjén (-2%).

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: