2010-02-12 17:43:05• hírek • Parajdi Andrea

Mezőgazdasági stratégia kellene

A mezőgazdaság fejlesztésére stratégiát dolgozna ki Radu Giurca, Szatmár megye prefektusa.

Radu Giurca, Szatmár megye prefektusa pénteken tárgyalóasztalhoz ült Ioan Ciolteánnal, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetőjével, Nicoara Ioannal, a Szatmár Megyei Vetőmag-felügyelőség igazgatójával, illetve Török Ferenccel, az Észak-Nyugati Régió Mezőgazdászok Egyesületének vezetőjével abból a célból, hogy felmérjék milyen problémákkal kell szembenézniük a szatmári termelőknek.

A szakemberek elmondták, számos olyan földterület van, amelyet nem művelnek a megyében, hiszen sokan nem látnak benne megélhetési lehetőséget, sok a magára hagyott legelő, a parlagon heverő föld. Akik megpróbálnak a mezőgazdaságból megélni, nem tudják a termés tárolásához szükséges előírásszerű felszereléseket biztosítani, sokaknak ugyanis raktárhelyiségre lenne szükségük.

A beszélgetés során szóba került a gyümölcs és szőlőtermelők sorsa is. Ioan Cioltean, elmondta ami a gyümölcsöskerteket illeti nagy részük már elöregedett, ám a szőlőtermesztés kiterjedőben van.

A beszélgetés végén abban egyeztek meg, hogy a jövőben több találkozót is szerveznek, ahol szélesebb körben vehetnek részt a mezőgazdasági szereplők, így több probléma is felszínre kerülhet. A prefektus ígéretet tett arra, hogyha a beszélgetések során sikerül egy fejlesztési stratégiát felállítani, anyagi támogatást kér majd a minisztériumtól, hogy a tervek megvalósulhassanak.



A prefektus felméri a szatmári mezőgazdászok problémáit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: