2008-08-12 17:42:17• hírek • Czinzel László

Titkolózik a mezőgazdasági igazgatóság

vetes_kKi sem hirdették a kérelmezési időszakot, már nem lehet szubvencionált gázolajat igényelni.

Augusztus elsejétől igényelhették volna a mezőgazdasági termelők az őszi munkálatokra a gázolajtámogatást, de mivel az idén 44,3 százalékkal kevesebb pénz jut erre a célra, csak a nagytermelőket értesítette a mezőgazdasági minisztérium valamint a megyei igazgatóság.

Ez azt jelenti, hogy már hiába nyújtana be kérvényt akárki a literenkénti 1 lejes szubvencióra (illetve a csökkentett jövedéki adójú üzemanyagra), nem kap támogatást - ugyanis egy nyilvánosságra nem hozott döntés értelmében azok részesülnek majd ebben a kedvezményben, akik hamarabb beadták a kérvényt. Szatmár megyében augusztus elsején és másodikán 185 mezőgazdasági egység és társulás nyújtott be kérvényt 18 877 hektárnyi terület megművelésére, ami azt jelenti, elfogyott a teljes támogatási keret a megyében.

Az idén az önkormányzatoknak semmi közük sincs a kérvényezéshez - a gazdáknak maguknak kell a mezőgazdasági és vidékfejlesztési igazgatóságnál és az APIA-nál megjelenniük. Őszre egy hektár megművelésére 48 liter szubvencionált gázolaj járna minden gazdálkodónak. A hivatalosságok az anyagi keret megcsappanását az elmúlt időszak árvizeivel, illetve a sürgősségi segélyek folyósításával magyarázzák. Vagyis a kisgazdáknak szó szerint elúszott a pénze...

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: