2009-02-15 13:52:35• hírek • Szatmár.ro

Borverseny Mezőfényen

A szombati megmérettetésen 66 bormintából 56 részesült valamilyen elismerésben: 32 aranyérmet, 12-12 ezüst- és bronzérmet osztott ki a Komáromi Józsefből, Umhauser Valériából és Bencze Zoltánból álló bíráló bizottság.

Az.értékelés során elhangzott: annak ellenére, hogy a megyebeli szőlőtermés nem volt túl jó a tavalyi évben, a mezőfényi gazdák most is kitettek magukért, kiváló borokat készítettek. Az első helyen először holtverseny alakult ki: hosszas tanácskozás és újrazsűrízés alapján tudták csak a borkóstolók eldönteni, ki legyen az Év Borásza a községben.

Végül Horn Ferencre esett a választás, aki leányka borára 19,17 pontot kapott. Bencze Zoltán a borok minőségéről beszélt, több, fellelt hibát is felsorakoztatva - pl: penészíz, dohosság, túlzott savasság, sav nélküliség -, a megyei borászat doyenje, Komáromi József szokásához híven irodalmi és filozófiai idézetekkel megfűszerezve az Istenek itala lényegéről, társadalomban betöltött szerepéről beszélt. A szervezők disznót vágtak ezen alkalomra, és a borok végigkóstolgatása a hagyományhoz híven most is nótázással ért véget.

Jó hangulatban telt a kilencedik alkalommal megrendezett Mezőfényi Borverseny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: