2008-08-04 14:15:09• hírek • Czinzel László

Kálmándon harmadjára találkoztak a fúvósok

Több zenekar távol maradt az idei kálmándi fúvóstalálkozóról.

Évről-évre nagyobb az érdeklődés a Kálmándi Fúvóstalálkozó iránt: immár nem csak a helybeliek, de a környékbeli falvak lakosai is ellátogattak a rendezvény helyszínéül szolgáló iskolaudvarra, sőt, Szatmárnémetiből is voltak nézelődők.

 


 

A találkozó a zenekarok ünnepélyes bevonulásával kezdődött, majd mindegyik együttes fellépett - a tervezett program vége felé derült ki az, hogy a mezőpetriek és a krasznabéltekiek nem jelennek meg. A kálmándi Kalmander Harmony, a kaplonyi zenekar, valamint az egyesített mezőfényi, csanálosi, csomaközi fúvószenekar igen jó hangulatot teremtett, a hagyományos fúvószenekari stílusok mellett modern zeneszámokkal is szórakoztatták a közönséget, így a Queen, Brian Adams, a Pet Shop Boys, Vangelis, Cher slágerei is felcsendültek.

A helyi Kalmander Harmony Egyesület pályázatot nyert a rendezvény megszervezésére, de emellett a helyi önkormányzat is besegített: a polgármesteri hivatal állta például a két, egyenként 80 literes bográcsos elkészítésének költségeit, amely igencsak ízlett a megjelenteknek - annál inkább, hogy mindenki, aki ott volt, egy tányér ingyen levest kapott a szervezőktől. A harmadik Kálmándi Fúvóstalálkozót, mint minden évben, most is fúvószenés bál zárta.

 

fuvosok_belso_kep
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: