2012-12-17 17:47:18• hírek • Póti Orsolya

Mézeskalácssütés a Szent Benedek Központban

A Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézetének tanárai december 17-én különleges ünnepváró rendezvényt szerveztek az autizmussal élő gyermekek számára.

Asztalos Zsuzsanna Tünde, Balázsi Rózsa, Takács Tünde és Pásztor Anita, a Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézetének oktatói december 17-én, hétfő délután ünnepvárót szerveztek a Szent Benedek Központ kedvezményezettjei számára.

Az autista gyerekek az ünnepváró keretében szüleikkel együtt sütöttek mézeskalácsot, készítettek karácsonyi díszeket, fenyőfát díszítettek és verset mondtak és énekeltek is. Az esemény célja az volt, hogy az oktatót a gyerekek egyéni képességeikhez mérten sikerélményt nyújtsanak a gyermekek számára.

A foglalkozáson a szervező tanárok mellett aktívan részt vettek az intézmények igazgatói, Balazs Viorel és Costin Ramona, valamint Drágus Norbert, a Szent Benedek Autistákért Egyesület szatmárnémeti elnöke is.

Az ünnepre való felkészülés egyfajta rendszert igényel az autista gyerekek esetében, hiszen a váratlan események, a meglepetések számukra izgatottságot és szorongást váltanak ki. A szülők és a pedagógusok képek, konkrét tárgyak és napirend segítségével igyekeznek minél több információt átadni a várható eseményről, ezáltal elősegítve azt, hogy az autista gyermekek számára is öröm legyen az ünnep.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: