2018-05-08 06:23:31• hírek • Oszkó Viktória

Messze hallatszik majd a citeraszó a Lépésházból

Újabb hagyományőrző programmal készül a Borókagyökér Egyesület. Május 12-én, szombaton délután 16.00 órától várják az érdeklődőket az első ízben megszervezett Borókás Citeratalálkozóra.

Mindenféle korosztályból érkeznek majd zenészek és vendégek, az egészen fiataloktól az egészen idősekig, hiszen a találkozónak a mulatáson kívül egy másik rendeltetése is van: megismertetni, de főleg megszerettetni a fiatalokkal ezt a régi, hagyományokkal rendelkező hangszert és zenei hangzásvilágot.


Szejke Judit, az egyesület szíve-lelke elmondta, szeretnék, ha legalább 100 citera szólna egyszerre a Lépésházban. Már belegondolni is izgalmas, milyen erővel szólalna meg ennyi hangszer  egyszerre, összekovácsolva a különböző területekről érkezett embereket.


A fellépők palettája nagyon színes és sokrétú, Erdély-szerte több településről jelezték részvételi szándékukat a találkozón, köztük természetesen Szatmár megyéből is. Zenél majd például a zilahi Csuporka csoport, amely magját nulladikos és elsős gyerekek adják, a Dobai citerazenekar, a szilágysomlyói Szerederinda citerazenekar, a mikolai Rákóczi Ferenc Hagyományőrző Egyesület, a Pusztadaróczi Hagyományőző Egyesület Vadrózsák nevű citerazenekara, a székelyszentmihályi citerazenekar és a dobrai Orgonác citerazenekar. Fellép a sárándi férfikórus is, akik már nem ismeretlenek a Borókához visszatérő vendégek számára. Citerabemutatót tart majd Sándor Asztalán, sárándi citerakészítő. A hangulat- és műsorfelelős a szatmári közönség körében szintén ismert Gyönyörű Zsigmond lesz.


A mulatság csak ez után kezdődik igazán, este 19.00 órától ugyanis vándortáncházzá alakul a Lépésház, a talpalávalót a sárándi Szeredás népzenei együttes hozza. Mindenkit szeretettel várnak! 


Az esemény támogatói Magyarország Kormánya, az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: